Hoge rente maakt gespreid betalen duur geld lenen

Publicatie: 17-03-2016


In 2016 klinkt de term ‘postorderbedrijf’ ouderwets. Maar online shoppen is eigenlijk precies hetzelfde. U doet uw aankopen op afstand en krijgt de gekochte goederen per post thuisbezorgd. Zelfs als u even geen geld beschikbaar heeft. Voor die momenten bieden sommige online winkels namelijk de mogelijkheid uw betaling uit te stellen. Maar pas op voor een hoge rente!

Duur geld lenen

Met de term ‘postorderbedrijf’ raakt ook het postorderkrediet wat in onbruik. Tegenwoordig kunt u online vaak kiezen voor gespreid betalen of ‘betalen in maandelijkse termijnen’. Net als met een postorderkrediet hoeft u hierdoor niet meteen het hele bedrag voor uw aankoop te betalen. U betaalt iedere maand een beetje. Dat klinkt aantrekkelijk. Maar omdat dit eigenlijk een vorm van lenen is, betaalt u rente. Een rente die kan oplopen tot liefst 14%.

Rentepercentage berekenen

Deze 14% rente is gebaseerd op de wettelijke rente, de rente die een schuldeiser kan vragen over een schuld. Deze staat sinds 1 januari 2015 op 2%. Daarbovenop mag jaarlijks een kredietvergoeding gerekend worden, die maximaal 12% mag zijn. Zo kan de rente die gerekend wordt bij betalen in termijnen oplopen tot 14%. Een zeer hoge rente, zeker in een tijd waarin het nieuws bol staat van berichten over historisch lage rente.

Doorlopend krediet vergelijken

Een dure vorm van geld lenen dus. Dat kan goedkoper. Alleen al door voor uw aankoop te sparen, zodat u deze direct kunt betalen. Is dit geen optie, dan is een doorlopend krediet een alternatief. Met een doorlopend krediet sluit u een flexibele lening af. U kunt tot het afgesproken kredietlimiet geld opnemen wanneer u dat nodig hebt. Rente betaalt u alleen over het gebruikte geld. En deze rente is een stuk lager dan de 14% bij gespreid betalen. Een doorlopend krediet heeft u namelijk al vanaf de lage rente van 4,4%.

Meer weten? Vraag direct een offerte aan voor geld lenen met een doorlopend krediet.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.