Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Ook in 2016 lenen tegen lage rente

Publicatie: 04-03-2016


De lage rente houdt nog wel even aan. Dat is de verwachting van financieel experts voor 2016. Het nieuwe jaar is gestart met een opnieuw historisch lage rente. Dat heeft ook gevolgen voor het afsluiten van een lening. Een persoonlijke lening afsluiten kan nu al vanaf de lage rente van 4,6%. Een doorlopend krediet heeft u al vanaf 4,4% rente.

Geld lenen rente

De lage rente is het resultaat van de crisisaanpak van de Europese Centrale Bank (ECB). Met als doel het uitgeven van geld te stimuleren, pompt de ECB geld in de economie van de eurolanden. Ook kunnen banken goedkoop geld lenen. Hierdoor wordt lenen en het geleende geld vervolgens uitgeven aantrekkelijker gemaakt. Ook omdat spaargeld door de lage rente bijna niets meer oplevert.

Rentepercentage berekenen

In 2015 is het echter niet gelukt met dergelijke maatregelen de inflatie te krijgen op het punt dat de Centrale Bank voor ogen had. Daarom werden eind december 2015 nieuwe maatregelen aangekondigd, met nieuwe renteverlagingen tot gevolg. Ook heeft de ECB besloten haar crisismaatregelen in ieder geval tot 2017 door te laten lopen. Op basis hiervan is de verwachting dat de rente in ieder geval in de eerste maanden van 2016 laag zal blijven.

Geldlenen in 2016

Of de rente het hele jaar laag blijft of misschien zelfs nog verder daalt, zal moeten blijken. De economie zal in de loop van 2016 ook meer invloed gaan hebben op de rentetarieven. Met name als beleggers weer meer vertrouwen krijgen in de ontwikkelingen. Maar het economisch herstel is nog broos. Voldoende om ook de ontwikkeling van de rentetarieven te blijven volgen.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 3,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: woensdag 20 januari

“Ik ben erg te spreken over het begeleiden en meedenken om tot een goede persoonlijk lening te kunnen komen”

De heer THEIJS

Bekijk alle 1150 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.