04-03-2016

De lage rente houdt nog wel even aan. Dat is de verwachting van financieel experts voor 2016. Het nieuwe jaar is gestart met een opnieuw historisch lage rente. Dat heeft ook gevolgen voor het afsluiten van een lening. Een persoonlijke lening afsluiten kan nu al vanaf de lage rente van 4,6%. Een doorlopend krediet heeft u al vanaf 4,4% rente.

Geld lenen rente

De lage rente is het resultaat van de crisisaanpak van de Europese Centrale Bank (ECB). Met als doel het uitgeven van geld te stimuleren, pompt de ECB geld in de economie van de eurolanden. Ook kunnen banken goedkoop geld lenen. Hierdoor wordt lenen en het geleende geld vervolgens uitgeven aantrekkelijker gemaakt. Ook omdat spaargeld door de lage rente bijna niets meer oplevert.

Rentepercentage berekenen

In 2015 is het echter niet gelukt met dergelijke maatregelen de inflatie te krijgen op het punt dat de Centrale Bank voor ogen had. Daarom werden eind december 2015 nieuwe maatregelen aangekondigd, met nieuwe renteverlagingen tot gevolg. Ook heeft de ECB besloten haar crisismaatregelen in ieder geval tot 2017 door te laten lopen. Op basis hiervan is de verwachting dat de rente in ieder geval in de eerste maanden van 2016 laag zal blijven.

Geldlenen in 2016

Of de rente het hele jaar laag blijft of misschien zelfs nog verder daalt, zal moeten blijken. De economie zal in de loop van 2016 ook meer invloed gaan hebben op de rentetarieven. Met name als beleggers weer meer vertrouwen krijgen in de ontwikkelingen. Maar het economisch herstel is nog broos. Voldoende om ook de ontwikkeling van de rentetarieven te blijven volgen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: maandag 22 januari

“Zeer klantvriendelijk en klantgericht. Ben zeer goed geholpen bedankt voor jullie fantastische werk!”

heer Rahman Panah

Bekijk alle 233 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Nederlands Krediet Collectief
Ons team staat voor u klaar

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

Back to top