Minder geld lenen hypotheek aanvullen met lening

Publicatie: 05-02-2016


Potentiële huizenkopers kunnen in 2016 weer minder lenen. Per 1 januari is namelijk het maximumbedrag dat mensen kunnen lenen met een hypotheek verlaagd. Dat betekent dat u de extra kosten van het kopen van een nieuwe woning zelf moet betalen. Ook als u een verbouwing van uw nieuwe woning in gedachten had. Mogelijk biedt een persoonlijke lening voor verbouwing kosten uitkomst.

Lening eigen woning

Sinds 2013 wordt wat u maximaal kunt lenen met uw hypotheek jaarlijks verlaagd. Een crisismaatregel om te voorkomen dat woningen in de toekomst weer massaal ‘onder water’ komen te staan. Voorheen mocht u namelijk flink meer lenen dan uw huis waard was. Inmiddels kunt u nog maximaal 102% van de waarde van uw nieuwe woning lenen. Voor de aanvullende kosten van het kopen van een huis heeft u dus eigen geld nodig.

Lenen voor verbouwing

Ook de kosten van een eventuele verbouwing zult u zelf moeten opbrengen. Het is natuurlijk verstandig hiervoor te sparen. Maar wat als uw spaarrekening niet toereikend is? Dan kan het afsluiten van een persoonlijke lening uitkomst bieden. In tegenstelling tot bij een hypotheek, komt aan het afsluiten geen taxatie of notaris te pas. Dat scheelt in de kosten én is dus eenvoudiger te regelen.

Persoonlijke lening afsluiten

Met een persoonlijke lening leent u een vast bedrag dat in één keer op uw rekening wordt gestort. Ideaal dus als u een concreet leendoel voor ogen heeft, zoals een verbouwing. Zeker omdat u door de vaste rente en looptijd van uw lening precies weet wat uw maandelijkse kosten zijn. Een persoonlijke lening sluit u op dit moment al af vanaf de lage rente van 4,6%.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar

Verschillen tussen met een hypotheek of persoonlijke lening lenen voor verbouwing zijn er bijna niet meer. Want net als met een hypotheek komt u in aanmerking voor fiscaal voordeel als u uw persoonlijke lening gebruikt voor het aanschaffen, verbeteren of renoveren van uw koopwoning. U mag de rente van uw lening dus van de belasting aftrekken.

Nieuwsgierig naar wat uw mogelijkheden zijn bij lenen voor verbouwing? Vraag hier een offerte aan.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.