Lening voor auto populair onder Belgen

Publicatie: 22-01-2016


Belgen kiezen steeds vaker voor geld lenen bij het kopen van een nieuwe auto. Dat meldt het Vlaamse nieuwsmedium VRT. Bij een rondgang langs autodealers gaven sommigen zelfs aan dat twee op de drie kopers kiest voor een lening. Als verklaring noemen ze de lage rente. Nu lenen goedkoper is, is het financieren van een nieuwe auto met een lening ook aantrekkelijker geworden.

Lening voor auto?

Een nieuwe auto is een aankoop die u niet zomaar doet. Of u nu kiest voor een tweedehands auto, of een gloednieuw exemplaar, het kopen van een auto loopt vaak aardig in de papieren. Maar een auto is ook een aankoop waar u lange tijd plezier van kunt hebben. En die soms gewoon noodzakelijk en onvermijdelijk is. Heeft u (een deel van) het aankoopbedrag niet direct beschikbaar? Dan kan een lening uitkomst bieden.

Persoonlijke lening voor auto

Veel mensen kiezen bij het financieren van een nieuwe auto voor een persoonlijke lening. Een logische keuze, omdat een persoonlijke lening zeer geschikt is voor concrete leendoelen. Hier valt een auto zeker ook onder. U weet namelijk vooraf precies wat u wilt gaan lenen. Met een persoonlijke lening doet u dit tegen een vaste rente en ook de looptijd van uw lening staat vast. U weet precies wat u iedere maand kwijt bent aan u lening en kunt weer schuldenvrij zijn voor u toe bent aan een nieuwe auto.

Auto financieren met doorlopend krediet

Een alternatief voor de persoonlijke lening is het doorlopend krediet. Met het doorlopend krediet kiest u voor een meer flexibele lening. Dat betekent dat u tot een afgesproken maximum geld kunt opnemen wanneer u dat nodig hebt. Bijvoorbeeld voor (een deel van) de aankoop van een nieuwe auto. Maar flexibel houdt ook in dat u uw doorlopend krediet boeteloos extra kunt aflossen en het afgelost bedrag altijd opnieuw weer kunt opnemen.

Benieuwd wat voor u de mogelijkheden zijn voor geld lenen voor een nieuwe auto? Vraag hier een offerte aan.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.