Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Eenvoudig geld besparen met uw lening oversluiten

Publicatie: 25-01-2016


Niemand kon eromheen in 2015: de steeds lagere rente. Ook in 2016 staat de rente nog historisch laag. Ongunstig voor spaarders, maar gunstig voor mensen met een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Uw huidige lening oversluiten kan u namelijk veel geld besparen. Maar uit onderzoek blijkt dat 75% van de mensen met een hypotheek of lening er niet over peinst over te stappen van bank. Terwijl besparen met uw lening oversluiten heel eenvoudig is.

Intentie doorlopend krediet oversluiten laag

In juni 2015 ondervroegen onderzoekers van De Nederlandsche Bank een representatief panel van consumenten. Met de enquête wilden ze inzicht krijgen in de overstapintenties van klanten. Die blijken voor mensen met een hypotheek of lening bijzonder laag. Van de mensen met een doorlopend krediet zegt 3 van de 4 hun krediet niet te zullen oversluiten. Van de 25% die mogelijk wel willen overstappen, waagt slecht een enkeling de stap. Voor hypotheken ligt dit percentage op een magere 2%.

Waarom niet lening oversluiten?

Een van de redenen dat mensen niet oversluiten, is volgens het DNB Working dat veel mensen gewoon tevreden zijn met hun bank. Daarbij zeggen de ondervraagden niet te kiezen voor oversluiten omdat ze opzien tegen de administratieve rompslomp. Of omdat oversluiten te weinig zou opleveren. Maar heeft u al langere tijd een lening lopen? Dan loont uw lening oversluiten wel degelijk!

Geld lenen tegen lagere rente

Zoals gezegd staat de rente op dit moment historisch laag. De kans is dus groot dat u nu tegen een lagere rente kunt lenen dan toen u uw lening afsloot. Dit geldt voor de variabele rente van het doorlopend krediet. Maar ook de vaste rente van de persoonlijke lening is lager dan ooit. Uw dure lening oversluiten kan u dus heel wat geld besparen.

Geld lenen tegen gunstigere voorwaarden

Maar er is meer dan alleen een lagere rente waardoor uw lening oversluiten aantrekkelijk kan zijn. In de loop der tijd kunnen de voorwaarden van een lening of krediet veranderen. Daardoor kan het dat u nu tegen gunstigere voorwaarden kunt lenen dan voorheen. Hierbij kunt u denken aan een hogere eindleeftijd voor uw doorlopend krediet. Of het kosteloos aflossen van een persoonlijke lening. Ook dat kan flink schelen in uw portemonnee.

Lening oversluiten = eenvoudig

Een lagere rente en gunstigere voorwaarden: voldoende reden om eens te kijken wat u kunt besparen op uw persoonlijke lening of doorlopend krediet. En maakt u zich geen zorgen over teveel gedoe bij het oversluiten. Een offerte aanvragen doet u online op een moment dat u uitkomt. Kunt u via ons lenen tegen een lagere rente? Dan kiest u het voor u best passende aanbod en regelen wij de rest. Want zo eenvoudig kan geld besparen zijn.

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: maandag 21 september

“Snel, eerlijk en duidelijk geholpen. Erg vriendelijke medewerkers. Aanrader!!”

heer Straathof

Bekijk alle 1044 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.