Eenvoudig geld besparen met uw lening oversluiten

Publicatie: 25-01-2016


Niemand kon eromheen in 2015: de steeds lagere rente. Ook in 2016 staat de rente nog historisch laag. Ongunstig voor spaarders, maar gunstig voor mensen met een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Uw huidige lening oversluiten kan u namelijk veel geld besparen. Maar uit onderzoek blijkt dat 75% van de mensen met een hypotheek of lening er niet over peinst over te stappen van bank. Terwijl besparen met uw lening oversluiten heel eenvoudig is.

Intentie doorlopend krediet oversluiten laag

In juni 2015 ondervroegen onderzoekers van De Nederlandsche Bank een representatief panel van consumenten. Met de enquête wilden ze inzicht krijgen in de overstapintenties van klanten. Die blijken voor mensen met een hypotheek of lening bijzonder laag. Van de mensen met een doorlopend krediet zegt 3 van de 4 hun krediet niet te zullen oversluiten. Van de 25% die mogelijk wel willen overstappen, waagt slecht een enkeling de stap. Voor hypotheken ligt dit percentage op een magere 2%.

Waarom niet lening oversluiten?

Een van de redenen dat mensen niet oversluiten, is volgens het DNB Working dat veel mensen gewoon tevreden zijn met hun bank. Daarbij zeggen de ondervraagden niet te kiezen voor oversluiten omdat ze opzien tegen de administratieve rompslomp. Of omdat oversluiten te weinig zou opleveren. Maar heeft u al langere tijd een lening lopen? Dan loont uw lening oversluiten wel degelijk!

Geld lenen tegen lagere rente

Zoals gezegd staat de rente op dit moment historisch laag. De kans is dus groot dat u nu tegen een lagere rente kunt lenen dan toen u uw lening afsloot. Dit geldt voor de variabele rente van het doorlopend krediet. Maar ook de vaste rente van de persoonlijke lening is lager dan ooit. Uw dure lening oversluiten kan u dus heel wat geld besparen.

Geld lenen tegen gunstigere voorwaarden

Maar er is meer dan alleen een lagere rente waardoor uw lening oversluiten aantrekkelijk kan zijn. In de loop der tijd kunnen de voorwaarden van een lening of krediet veranderen. Daardoor kan het dat u nu tegen gunstigere voorwaarden kunt lenen dan voorheen. Hierbij kunt u denken aan een hogere eindleeftijd voor uw doorlopend krediet. Of het kosteloos aflossen van een persoonlijke lening. Ook dat kan flink schelen in uw portemonnee.

Lening oversluiten = eenvoudig

Een lagere rente en gunstigere voorwaarden: voldoende reden om eens te kijken wat u kunt besparen op uw persoonlijke lening of doorlopend krediet. En maakt u zich geen zorgen over teveel gedoe bij het oversluiten. Een offerte aanvragen doet u online op een moment dat u uitkomt. Kunt u via ons lenen tegen een lagere rente? Dan kiest u het voor u best passende aanbod en regelen wij de rest. Want zo eenvoudig kan geld besparen zijn.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.