Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Minder huishoudens met kans op restschuld in 2015 en 2016

Publicatie: 18-12-2015


Steeds meer huiseigenaren hebben weer een woning waarvan de verkoopprijs hoger ligt dan de waarde van hun hypotheek. Vermoedelijk komen er tot en met 2016 ruim 300.000 huizen ‘boven water’. Bij verkoop is dan voor de eigenaar geen sprake meer van restschuld. Dit schrijven economen van Rabobank in een kwartaalbericht over de woningmarkt.

Geen risico op restschuld meer

Het boven water komen van zoveel woningen is het gevolg van het stijgen van de woningprijzen. Bij Rabobank verwacht men dit jaar een gemiddelde prijsstijging van 2,75%. Vermoedelijk gaat 2016 hier nog overheen met een stijging van 2,75 tot 4,75%. Hierdoor zouden in 2015 150.000 huiseigenaren geen risico meer lopen op restschuld. In 2016 geldt dan nog eens voor 170.000 meer.

Restschuld problematiek nog altijd groot

De restschuld problematiek is nog altijd groot. Het aantal woningen dat ‘onder water’ staat, is twee keer zo groot als voor de crisis. Positief bericht voor mensen die een restschuld boven het hoofd hangt, is dat de woningmarkt blijft aantrekken. In het kwartaalrapport van Rabobank wordt voor dit jaar gesproken van een verwachte groei in de woningverkoop van 19% ten opzichte van 2014. Vermoedelijk wordt in 2016 het niveau van voor de crisis weer bereikt.

Geld lenen tegen lagere rente

Het aantrekken van de woningmarkt kan volgens de economen verklaard worden op basis van verschillende factoren. Zo zet de economische groei gestaagd door en trekt de werkgelegenheid aan. Mensen hebben weer meer te besteden en ook het vertrouwen in de woningmarkt neemt toe. Daarbij staat de rente nog altijd historisch laag en maakt de lagere rente geld lenen voor een woning aantrekkelijker.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 3,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: donderdag 19 november

“aanvraagprocedure vlot, duidelijk en helder. voortgangscontrole correct maar zeker niet hinderlijk. uitleg bij vragen goed en duidelijk. voor aanlevering van opgevraagde gegevens makkelijk te bedienen en te volgen; daarbij zeer welkom in een beveiligde omgeving wat zeer wordt gewaardeerd gezien de privacy-gegegens. Medewerkers zeer behulpzaam bij vragen. Afwikkelingstraject kort en duidelijk. al met al zeer tevredenen aanbevelenswaardig”

heer

Bekijk alle 1100 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.