Nederlanders meer tevreden over financiële situatie

Publicatie: 30-11-2015


De tevredenheid onder Nederlanders over hun financiële situatie is gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2013 was namelijk 68% van de Nederlanders tevreden met hoe hun financiën ervoor stonden. In 2014 is dit percentage gestegen naar 71%.

Minder zorgen over toekomst

Ook maken Nederlanders zich minder zorgen over hun financiële toekomst. Gemiddeld drie op de tien mensen maken zich vaak zorgen over hoe hun financiën er in de toekomst uitzien. Wel is er veel verschil tussen bevolkingsgroepen. Alleenstaanden met kinderen zien hun financiële toekomst het meest somber in. Ook maken ze zich meer zorgen over baanverlies. Samenwonenden hebben deze zorgen het minst.

Financiële zorgen deels door inkomen

De verschillen tussen de bevolkingsgroepen hebben volgens het CBS voor een deel te maken met het verschil in inkomen, geeft het CBS aan. Toch maken gecorrigeerd voor inkomen alleenstaande ouders zich nog altijd het meeste zorgen. Maar ook onder mensen met een hoog inkomen heeft 45% zorgen over de financiële toekomst.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.