Toename schulden van Belgische gezinnen

Publicatie: 21-12-2015


Belgische gezinnen hebben meer schulden dan ooit. Dat meldt de Vlaamse zakenkrant De Tijd. In het tweede kwartaal van dit jaar waren Belgen evenveel aan het lenen als hun jaarinkomen na aftrek van belasting bedroeg. Tien jaar geleden bedroeg het bedrag aan leningen nog 71% van dat inkomen.

Meer schulden door meer lenen

De Tijd noemt twee redenen voor de toegenomen schulden. De rente op hypothecaire leningen is historisch laag. Door die lagere rente kunnen gezinnen het zich veroorloven meer te lenen. Tegelijkertijd is het ook nodig meer te lenen voor het kopen van een huis. De huizenprijzen in België zijn namelijk blijven stijgen, in tegenstelling tot in andere landen in Europa.

Hypotheek leningen

De stijgende schulden in België staan in contrast met de dalende schulden in andere Eurolanden. 81% van de schulden wordt gevormd door hypotheek leningen. Maar volgens de krant vormt al dit lenen geen gevaar voor de Belgische banken of de economie. In verhouding met de hoge schuld is het aantal wanbetalingen met 1,7% relatief laag.

Betalingsachterstand bij lenen

Toch lukt het steeds meer Belgische gezinnen niet al hun betalingsverplichtingen na te komen. Volgens De Tijd is de totale betalingsachterstand voor consumenten opgelopen tot 3,1 miljard euro. Dit betekent voor ruim 356.000 gezinnen het achterlopen met betalen op minstens een van hun leningen.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.