Waar moet ik aan denken bij lening aanvragen?

Publicatie: 28-12-2015


U gaat geld lenen. Of u nu een lening afsluit voor een verbouwing of kiest voor geld lenen voor zonnepanelen, geld lenen kost geld. Over het bedrag dat u leent betaalt u namelijk rente. Een lening aanvragen doet u dus ook niet zomaar. Daar denkt u vooraf goed over na. Maar wat zijn nu belangrijke punten waar u over na moet denken voor u een handtekening zet onder een leencontract?

Is de lening écht nu nodig?

De eerste vraag die u uzelf moet stellen: is de lening écht nu nodig? Of kunt u de aankoop die u voor ogen hebt nog even uitstellen? Zoals gezegd kost geld lenen geld omdat u rente moet betalen. Kiest u voor sparen, dan betaalt de bank ú rente. Sparen voor een grote uitgave is dus voordeliger dan een lening aanvragen.

Krediet en lening vergelijken

Verantwoord en voordelig geld lenen doet u met een lening die bij u past. Bij uw wensen en bij uw persoonlijke situatie. Wilt u bijvoorbeeld eenmalig een bedrag lenen voor een concreet leendoel? Dan is een persoonlijke lening een goede keuze. Vindt u het juist prettig continue extra geld achter de hand te hebben? Een doorlopend krediet kunt u flexibel opnemen, aflossen en opnieuw opnemen. Aan u de keuze!

Kosten lening berekenen

Heeft u een idee van het soort krediet dat u wilt aanvragen? Maak dan een berekening van de kosten die dit met zich meebrengt. Zet ook uw huidige financiële situatie eens op een rijtje. Heeft u maandelijks voldoende financiële ruimte om uw maandlasten én uw lening te betalen? Houdt er daarbij ook rekening mee dat uw persoonlijke situatie gedurende de looptijd van uw lening kan veranderen. Denk hierbij aan gezinsuitbreiding of een andere baan. Dit kan gevolgen hebben voor financiën.

Rentetarieven vergelijken

Bij een doorlopend krediet hoort een variabele rente. De rente die u betaalt is afhankelijk van de actuele rentestand. Terwijl met een persoonlijke lening de rente vaststaat. Wat heeft uw voorkeur? Maar ook denk ook aan breder rentetarieven vergelijken. Zo kan het verschil tussen geld lenen bij de bank en online geld lenen flink oplopen. Vraag dus altijd meerdere offertes aan en vergelijk deze goed.

Lening oversluiten

Vaak gaat bij veel mensen een hele zoektocht naar het meest geschikte optie vooraf aan het lening aanvragen. Maar vergeet ook niet uw lening in de gaten te houden als deze eenmaal loopt. Na verloop van tijd kan het zijn dat u bij een andere aanbieder profiteert van betere voorwaarden of een lagere rente. Dan kan uw lening oversluiten interessant zijn.

Offerte lening aanvragen

U ziet het, bij een lening aanvragen kan heel wat komen kijken. Vindt u het prettig dat er met u meegedacht wordt bij het afsluiten van een lening? Kies dan voor geld lenen met advies. Onze kredietadviseurs denken graag met u mee.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.