Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Waar moet ik aan denken bij lening aanvragen?

Publicatie: 28-12-2015


U gaat geld lenen. Of u nu een lening afsluit voor een verbouwing of kiest voor geld lenen voor zonnepanelen, geld lenen kost geld. Over het bedrag dat u leent betaalt u namelijk rente. Een lening aanvragen doet u dus ook niet zomaar. Daar denkt u vooraf goed over na. Maar wat zijn nu belangrijke punten waar u over na moet denken voor u een handtekening zet onder een leencontract?

Is de lening écht nu nodig?

De eerste vraag die u uzelf moet stellen: is de lening écht nu nodig? Of kunt u de aankoop die u voor ogen hebt nog even uitstellen? Zoals gezegd kost geld lenen geld omdat u rente moet betalen. Kiest u voor sparen, dan betaalt de bank ú rente. Sparen voor een grote uitgave is dus voordeliger dan een lening aanvragen.

Krediet en lening vergelijken

Verantwoord en voordelig geld lenen doet u met een lening die bij u past. Bij uw wensen en bij uw persoonlijke situatie. Wilt u bijvoorbeeld eenmalig een bedrag lenen voor een concreet leendoel? Dan is een persoonlijke lening een goede keuze. Vindt u het juist prettig continue extra geld achter de hand te hebben? Een doorlopend krediet kunt u flexibel opnemen, aflossen en opnieuw opnemen. Aan u de keuze!

Kosten lening berekenen

Heeft u een idee van het soort krediet dat u wilt aanvragen? Maak dan een berekening van de kosten die dit met zich meebrengt. Zet ook uw huidige financiële situatie eens op een rijtje. Heeft u maandelijks voldoende financiële ruimte om uw maandlasten én uw lening te betalen? Houdt er daarbij ook rekening mee dat uw persoonlijke situatie gedurende de looptijd van uw lening kan veranderen. Denk hierbij aan gezinsuitbreiding of een andere baan. Dit kan gevolgen hebben voor financiën.

Rentetarieven vergelijken

Bij een doorlopend krediet hoort een variabele rente. De rente die u betaalt is afhankelijk van de actuele rentestand. Terwijl met een persoonlijke lening de rente vaststaat. Wat heeft uw voorkeur? Maar ook denk ook aan breder rentetarieven vergelijken. Zo kan het verschil tussen geld lenen bij de bank en online geld lenen flink oplopen. Vraag dus altijd meerdere offertes aan en vergelijk deze goed.

Lening oversluiten

Vaak gaat bij veel mensen een hele zoektocht naar het meest geschikte optie vooraf aan het lening aanvragen. Maar vergeet ook niet uw lening in de gaten te houden als deze eenmaal loopt. Na verloop van tijd kan het zijn dat u bij een andere aanbieder profiteert van betere voorwaarden of een lagere rente. Dan kan uw lening oversluiten interessant zijn.

Offerte lening aanvragen

U ziet het, bij een lening aanvragen kan heel wat komen kijken. Vindt u het prettig dat er met u meegedacht wordt bij het afsluiten van een lening? Kies dan voor geld lenen met advies. Onze kredietadviseurs denken graag met u mee.

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.