De goedkoopste lening aanvragen de verstandigste keuze?

Publicatie: 23-11-2015


Een lening aanvragen betekent op zoek naar de lening die het beste past bij uw wensen en persoonlijke situatie. Het leenbedrag bepalen, leningen vergelijken, een keuze maken tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening… Ook zult u op zoek gaan naar de laagste rente, u wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig. Maar is de meest goedkope lening ook meteen de verstandigste keuze?

Leningen vergelijken, aanbieders vergelijken

Naast leningen vergelijken is het belangrijk te kijken naar de aanbieders van die leningen. Kredietverstrekkers hanteren verschillende voorwaarden voor geld lenen. Maar ook de service kan per aanbieder verschillen. Kijk eens naar de meningen en ervaringen van andere klanten. Wat vinden zij en waar moet uw bank aan voldoen?

Looptijd lening berekenen

U zit waarschijnlijk liever niet langer dan nodig aan uw lening vast. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening is het dan ook van belang goed na te denken over de looptijd van de lening. U wilt toch niet nog steeds de vorige lening voor uw auto aan het aflossen zijn terwijl u alweer in een nieuwe rijdt? Zorg dus dat uw lening afgelost is voor u het leendoel moet afschrijven of vervangen.

Bepalen aflossingspercentage

Een doorlopend krediet aanvragen brengt andere keuzes met zich mee, namelijk beslissen over het aflossingspercentage voor uw lening. Dit bepaalt vervolgens uw maandlast. Met een laag aflossingspercentage liggen uw lasten per maand lager dan als u kiest voor een hoog percentage. Het aflossen duurt echter wel langer. Met een hoog percentage bent u eerder schuldenvrij.

Lening terugbetalen

Over uw lening aflossen gesproken… Wilt u uw lening tussentijds extra kunnen aflossen? Extra aflossen maakt natuurlijk dat u eerder schuldenvrij bent. Met een doorlopend krediet is boetevrij extra aflossen altijd mogelijk. Maar dat geldt niet voor iedere persoonlijke lening. Lees dus goed de voorwaarden van uw lening door voor u uw handtekening onder het contract zet.

Tot slot: sparen goedkoper dan lenen

Mogelijk ten overvloede, maar bedenk voor u gaat lenen of de aankoop die u voor ogen heeft noodzakelijk is. Of kunt u deze uitstellen en het benodigde bedrag bij elkaar sparen? Ondanks dat de rente op spaargeld op dit moment laag is, levert sparen nog altijd geld op. De goedkopere optie dus bij de aankoop van bijvoorbeeld een nieuwe auto.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.