Lening vergelijken: persoonlijke lening of doorlopend krediet

Publicatie: 09-11-2015


Geld lenen betekent voor veel mensen een keuze maken tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Beide leningen kennen hun eigen voorwaarden, bijvoorbeeld wat rente betreft. Meestal sluit u een doorlopend krediet af tegen een lagere rente dan een persoonlijke lening. Maar is de goedkoopste optie ook de beste keuze bij geld lenen?

Persoonlijke lening aanvragen

Met een persoonlijke lening kiest u voor zekerheid. U leent namelijk een vast bedrag tegen een vaste rente, gedurende een vooraf vastgestelde periode. Hierdoor weet u precies wat u iedere maand kwijt bent aan uw lening én wanneer deze is afgelost. Favoriet bij mensen met een concreet leendoel voor ogen! Wilt u lenen voor de verbouwing van uw huis? De rente van een persoonlijke lening is fiscaal aftrekbaar bij lenen voor het verbouwen of renoveren van een koopwoning.

Doorlopend krediet aanvragen

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet spreekt u een kredietlimiet af met uw kredietverstrekker. Tot dat maximale bedrag heeft u alle vrijheid het krediet op te nemen, of u nu eenmalig een groot bedrag nodig heeft of meerdere malen een klein deel. Rente betaalt u alleen over het opgenomen bedrag. Let op: het doorlopend krediet kent een variabele rente en is dus afhankelijk van de actuele rentestand.

Doorlopend krediet vergelijken met persoonlijke lening

Bij een doorlopend krediet is het van belang er rekening mee te houden dat u gaat lenen zonder vaste looptijd. U kunt uw krediet na aflossen namelijk opnieuw opnemen. De volledige lening aflossen en opzeggen doet u wanneer u dat wilt. Stel uzelf de vraag of u in staat bent om te gaan met deze ‘verleiding’. Anders loopt u het risico dat u niet meer van uw lening afkomt.

Bent u uit uw keuze voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Vraag hier een offerte aan.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.