Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 9.6

Klantbeoordeling 9.6

085 - 760 89 89

28-09-2015

Van de jongeren tussen 18 en 27 jaar had meer dan 50% de afgelopen twaalf maanden schulden. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op basis van onderzoek naar geld lenen en schulden onder jongvolwassenen. Bijna een derde van de jongeren had een of andere lening. 28% was aan het geld lenen voor de studie bij DUO.

Financiën, schulden en geld lenen

Er was tot nu toe weinig bekend over het financiële gedrag van jongvolwassenen. Om meer inzicht te krijgen in de houding en het gedrag van jongeren tussen de 18 en 27 jaar ten opzichte van schulden, werden ruim 1.500 enquêtes afgenomen. Ook werd met 29 jongeren een diepte-interview gehouden over financiën, schulden en geld lenen.

Verschillende leningen

Jongvolwassenen blijken met name te lenen bij overheidsdienst DUO. Tweede en derde keus voor een lening zijn ouders (12%) en familie en vrienden (6%). Slechts 3% sloot afgelopen jaar een doorlopend krediet of een persoonlijke lening af bij een financiële instelling.

Rood staan en rekeningen betalen

Daarnaast werd de jongvolwassenen gevraagd naar hun gedrag met betrekking tot rood staan en rekeningen betalen. Bijna 25% gaf toe een of meer rekeningen niet op tijd betaald te hebben. Rood staan was bij ruim ongeveer 20% aan de orde.

Risicovolle schulden

Ondanks dat meer dan de helft van de jongvolwassenen te maken had met schulden, viel het voor de meesten wel mee met die schulden. Vaak bleef het openstaande bedrag onder de €50. Voor zo’n 15% van de ondervraagden lag dit bedrag echter hoger. Zij hadden te maken met risicovolle schulden door regelmatig rood staan of het niet op tijd betalen van de huur.

Slecht gevoel over schulden

Uit de diepte-interviews bleek vervolgens dat jongeren met schulden zich hier slecht over voelen. Voor sommigen leidde dit vervelende gevoel zelf tot somberheid of depressiviteit. Voor hulp wenden ze zich echter niet snel tot officiële instanties. Ouders of familie zijn eerder aanspreekpunt voor jongvolwassenen als het gaat om het aanpakken van problemen door schulden.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 13 december

“Goede, snelle en fijne behandeling van mijn aanvraag. Er is echt geluisterd en samen naar een passende oplossing gezocht.”

mevrouw Horvers

Bekijk alle 718 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.6

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,9%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000,- bedraagt € 28.024,- op basis van een looptijd van 72 maanden met een maandtermijn van € 389,- en een rentetarief van 3,9%.