Meer mensen met betaalachterstand lening

Publicatie: 31-08-2015


Er komen nog altijd meer mensen bij die een betalingsachterstand hebben op een lening. Dat blijkt uit de BKR Kredietbarometer. Op 1 juli hadden in totaal 777.767 mensen een betalingsachterstand. Daarmee is het aantal mensen dat achter loopt met het afbetalen van hun lening gestegen met 7039 ten opzichte van 1 januari 2015.

Afbetalen lening

Het aantal mensen met een betaalachterstand op hun lening stijgt al een aantal jaren. In 2013 was de stijging het grootst, toen 31.435 mensen achter raakten met het afbetalen van hun lening. In vergelijking met dit aantal kan de toename van 2015 bijna gezien worden als goed nieuws. Toch wil het BKR niet te hard juichen. Feit is dat de schuldenproblematiek nog altijd toeneemt.

Andere betaalachterstanden

Daarnaast wijst het BKR erop dat de Kredietbarometer slechts een klein deel van de schulden laat zien. Een lening of een betaalachterstand op de hypotheek van meer dan vier maanden wordt meegerekend. Een achterstand op het betalen van belasting of de huur bijvoorbeeld niet. Ook studieleningen zijn niet meegenomen in de barometer.

Geldlenen kost geld

Bij het afsluiten van een lening geldt altijd: geldlenen kost geld. Bedenk voorafgaand aan het afsluiten van een lening dus altijd of u aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen. Misschien dat uw aankoop zelfs nog even uitgesteld kan worden zodat u ervoor kunt sparen. Vergeet ook niet voor u uw lening afsluit meerdere leningen van verschillende aanbieders te vergelijken. Zo kunt u een weloverwegen beslissing maken en de lening afsluiten die het beste bij u en uw persoonlijke situatie past.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.