Aantrekken woningmarkt dankzij lage rente en meer vertrouwen

Publicatie: 31-07-2015


Ook het afgelopen kwartaal is de woningmarkt verder aangetrokken. Met name de lage rente die wordt gerekend voor geld lenen en het toenemende consumentenvertrouwen hebben hier invloed op. Inmiddels zit het aantal verkochte woningen bijna op het niveau van vóór de crisis.

Meer woningen verkocht

Makelaarsvereniging NVM telde in het tweede kwartaal van 2015 37.145 verkochte woningen. Dat is ruim 27% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook lag het aantal verkopen door bij NVM aangesloten makelaars niet meer zo hoog sinds 2007. Naar schatting veranderden in heel Nederland 50.000 woningen van eigenaar.

Ook huizenprijs gestegen

Behalve het aantal verkochte woningen steeg ook de prijs van een koopwoning afgelopen kwartaal. Er wordt nu bijna 4% meer betaald voor een woning, waarmee de gemiddelde prijs uitkomt op €224.000. De huizenmarkt groeit nu al acht kwartalen achter elkaar. De verwachting is dat ook het derde kwartaal van 2015 goed zal zijn.

Hypotheek lening afsluiten

Zoals gezegd worden de lage rente en het steeds verder stijgende consumentenvertrouwen gezien als achterliggende oorzaken achter de aantrekkende woningmarkt. Daarnaast kan ook de verandering in de regels voor geld lenen invloed gehad hebben op de woningverkoop afgelopen kwartaal. Sinds 1 juli kunnen consumenten minder geld lenen voor hun hypotheek. Mogelijk hebben veel menen nog vóór 1 juli een hypotheek lening afgesloten en een woning gekocht.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.