Geldlenen doen studenten voor de spaarrekening

Publicatie: 24-08-2015


Studenten lenen meer dan ze nodig hebben voor hun studie. Zowel hbo’ers als wo’ers lenen doelbewust meer, zodat ze na hun studie niet direct zonder geld komen te zitten. Ook wordt de tijdens de studie opgespaarde lening steeds vaker gebruikt om een huis te kopen. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud onder ruim 2700 studenten.

Goedkoop geldlenen

Geldlenen is goedkoop voor studenten. Bij overheidsdienst DUO sluiten studenten een lening af tegen een rente van 0,12%. 36% van de studenten maakt hier gebruik van. Gemiddeld lenen deze studenten €484 per maand. Als belangrijkste reden voor het lenen worden de gunstige voorwaarden van een lening bij DUO genoemd. Ook luxe blijkt een reden voor geldlenen.

Meer lenen

Vanaf aanstaande september verdwijnt de basisbeurs van de studiefinanciering. Het Nibud verwacht dan ook dat studenten komend studiejaar meer zullen lenen. Op dit moment lenen studenten met basisbeurs gemiddeld €386 per maand. Voor studenten zonder basisbeurs ligt het gemiddelde op €632.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.