Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Geldlenen doen studenten voor de spaarrekening

Publicatie: 24-08-2015


Studenten lenen meer dan ze nodig hebben voor hun studie. Zowel hbo’ers als wo’ers lenen doelbewust meer, zodat ze na hun studie niet direct zonder geld komen te zitten. Ook wordt de tijdens de studie opgespaarde lening steeds vaker gebruikt om een huis te kopen. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud onder ruim 2700 studenten.

Goedkoop geldlenen

Geldlenen is goedkoop voor studenten. Bij overheidsdienst DUO sluiten studenten een lening af tegen een rente van 0,12%. 36% van de studenten maakt hier gebruik van. Gemiddeld lenen deze studenten €484 per maand. Als belangrijkste reden voor het lenen worden de gunstige voorwaarden van een lening bij DUO genoemd. Ook luxe blijkt een reden voor geldlenen.

Meer lenen

Vanaf aanstaande september verdwijnt de basisbeurs van de studiefinanciering. Het Nibud verwacht dan ook dat studenten komend studiejaar meer zullen lenen. Op dit moment lenen studenten met basisbeurs gemiddeld €386 per maand. Voor studenten zonder basisbeurs ligt het gemiddelde op €632.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 3,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: woensdag 20 januari

“Ik ben erg te spreken over het begeleiden en meedenken om tot een goede persoonlijk lening te kunnen komen”

De heer THEIJS

Bekijk alle 1150 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.