Gemiddeld 100.000 euro lenen door Nederlandse huishoudens

Publicatie: 03-08-2015


Nederlandse huishoudens lenen gemiddeld bijna 100.000 euro. Daarmee kwam de schuld voor een gemiddeld huishouden eind maart 2015 uit op bijna een ton. In totaal lenen Nederlanders samen 742 miljard euro.

Hypotheekschuld aflossen?

Voor het eerst sinds eind 2012 was de schuld van Nederlandse huishoudens hoger dan een kwartaal eerder. Deze toename van liefst 2 miljard euro had te maken met het stijgen van de gemiddelde hypotheekschuld. Eind maart 2015 bedroeg deze schuld 86.000 euro per huishouden. Met het aantrekken van de woningmarkt en de historisch lage rente zijn mensen weer meer geneigd te lenen voor een woning. Ook liep eind 2014 de ruime schenkingsvrijstelling af.

Geld lenen schulden

Terwijl de hypotheekschuld opliep in het eerste kwartaal van 2015, werd het consumptief krediet iets afgelost. Hierbij gaat het om het lenen met een doorlopend krediet of het afsluiten van een lening voor een auto. De overige leningen stegen echter wel naar gemiddeld 7900 euro. Dit hangt met name samen met de veranderingen in het leenstelsel, waardoor studenten meer zijn gaan lenen.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.