Heel veel meer hypotheek lening aanvragen

Publicatie: 13-07-2015


Het aantal hypotheek lening aanvragen is in het tweede kwartaal explosief gestegen. Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) registreerde 97.000 lening aanvragen. Dat is een stijging van 80% ten opzicht van het tweede kwartaal van vorig jaar.

Aanscherpen normen geld lenen

Volgens het HDN is de enorme toename van het aantal aanvragen het gevolg van een combinatie van verschillende factoren. Ten Specifiek voor de afgelopen periode was dat veel consumenten anticipeerden op het aanscherpen van de normen voor geld lenen. Ook steeg voor het eerst in lange de rente, in plaats van dat deze verder daalde.

Meer aanvragen geld lenen

Ondertussen blijft de woningmarkt aantrekken. He aantal consumenten dat gaat geld lenen voor een woning neemt al toe sinds 2013. In vergelijking met toen kan er voor 2015 al gesproken worden van een groei van 163%. Voor de rest van dit jaar heeft het HDN de verwachting naar boven bijgesteld. In totaal worden zo’n 300.000 hypotheek lening aanvragen verwacht, 60.000 meer dan eerder.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.