Lage rente houdt aan

Publicatie: 03-07-2015


De rente is al enige tijd historisch laag. Waarschijnlijk zal dit nog wel even zo blijven, vermoedt vermogensbeheerder Pimco. Niet omdat de centrale banken de rente laag houden, maar omdat de economische groei relatief laag blijft.

Geld sparen

Niet alleen in Nederland is de rente laag, dit geldt ook voor de rest van Europa en voor andere delen van de wereld. Toch is de verwachting dat de groei onder het niveau van de financiële crisis blijft. Bij Pimco denken ze dat mensen de komende jaren meer zullen sparen. Ook zullen bedrijven en overheden terughouden zijn met het doen van investeringen.

Risico lage rente

Een lage rente kan voor consumenten die willen lenen positief uitvallen. Toch brengt deze aanhoudende situatie risico’s met zich mee. Voor centrale banken is het hierdoor bijvoorbeeld lastig ingrijpen bij een eventuele nieuwe economische recessie. Het verder verlagen van de rente is volgens experts niet meer mogelijk.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.