Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

20-07-2015

De rente daalt al sinds 2012. Dat heeft effect op de rente die consumenten betalen over een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Een positief effect, zou je zeggen, maar in de praktijk blijkt dat nog wel tegen te vallen. De rente die consumenten voor hun lening betalen is namelijk veel minder hard gedaald dan de rente die banken betalen om geld te lenen.

Lage kosten door lage rente

De rente die consumenten betalen over een lening hangt samen met de marktrente. Tegen deze marktrente lenen kredietverstrekkers namelijk het geld dat ze aan hun klanten uitlenen. Nu deze fors gedaald is de afgelopen jaren, dalen de kosten voor de kredietverstrekker. Dat zou de klant moeten merken. Dat blijkt niet het geval bij de leningen van de grote banken.

Lening afsluiten bij bank

Een doorlopend krediet of persoonlijke lening afsluiten doen de meeste Nederlanders gewoon bij hun eigen bank. ABN Amro, ING en Rabobank hebben samen ongeveer 80% van de markt voor leningen in handen. Hierdoor ontbreekt de prikkel voor banken om hun rente te verlagen. Een financieel specialist van consumentenprogramma Radar berekende dat de rente die de banken betalen voor het lenen van geld twee tot drie keer meer is gedaald dan de rente die consumenten voor hun lening betalen.

Leningen vergelijken

Maar veel consumenten zijn ook dief van hun eigen portemonnee. Ze kiezen te makkelijk voor de bank waar ze ook hun betaalrekening hebben lopen. Terwijl het loont tijd te besteden aan leningen vergelijken. Zo is online geld lenen over het algemeen goedkoper dan geld lenen bij een grote bank. Daarnaast vragen we bij Nederland Leent sowieso meerdere offertes voor u aan. Zo kunt u heel eenvoudig de meest voordelige lening kiezen. Want wist u dat u al een u al een persoonlijke lening t/m 10 jaar vast afsluit tegen een rente vanaf 4,8% rente? Een persoonlijke lening t/m 6 jaar vast is er al vanaf 4,7%.

Ontdek het zelf en vraag hier een offerte aan.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 7 augustus

“Superrrrrrrrrr, en top geholpen. Heel snel geregeld en verschrikkelijk vriendelijk, zeker aan te raden. Nog heel erg bedankt voor jullie aangename service.”

Bm Valpoort

Bekijk alle 999 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.