Rente persoonlijke lening nog altijd hoog

Publicatie: 20-07-2015


De rente daalt al sinds 2012. Dat heeft effect op de rente die consumenten betalen over een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Een positief effect, zou je zeggen, maar in de praktijk blijkt dat nog wel tegen te vallen. De rente die consumenten voor hun lening betalen is namelijk veel minder hard gedaald dan de rente die banken betalen om geld te lenen.

Lage kosten door lage rente

De rente die consumenten betalen over een lening hangt samen met de marktrente. Tegen deze marktrente lenen kredietverstrekkers namelijk het geld dat ze aan hun klanten uitlenen. Nu deze fors gedaald is de afgelopen jaren, dalen de kosten voor de kredietverstrekker. Dat zou de klant moeten merken. Dat blijkt niet het geval bij de leningen van de grote banken.

Lening afsluiten bij bank

Een doorlopend krediet of persoonlijke lening afsluiten doen de meeste Nederlanders gewoon bij hun eigen bank. ABN Amro, ING en Rabobank hebben samen ongeveer 80% van de markt voor leningen in handen. Hierdoor ontbreekt de prikkel voor banken om hun rente te verlagen. Een financieel specialist van consumentenprogramma Radar berekende dat de rente die de banken betalen voor het lenen van geld twee tot drie keer meer is gedaald dan de rente die consumenten voor hun lening betalen.

Leningen vergelijken

Maar veel consumenten zijn ook dief van hun eigen portemonnee. Ze kiezen te makkelijk voor de bank waar ze ook hun betaalrekening hebben lopen. Terwijl het loont tijd te besteden aan leningen vergelijken. Zo is online geld lenen over het algemeen goedkoper dan geld lenen bij een grote bank. Daarnaast vragen we bij Nederland Leent sowieso meerdere offertes voor u aan. Zo kunt u heel eenvoudig de meest voordelige lening kiezen. Want wist u dat u al een u al een persoonlijke lening t/m 10 jaar vast afsluit tegen een rente vanaf 4,8% rente? Een persoonlijke lening t/m 6 jaar vast is er al vanaf 4,7%.

Ontdek het zelf en vraag hier een offerte aan.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.