70% samenwonenden heeft lening

Publicatie: 06-07-2015


Veel Nederlandse samenwonende stellen hebben een lening. Liefst 70% heeft een of meer uitstaande leningen. Dat blijkt uit het Geld en Samenwonen Onderzoek van Nationale-Nederlanden. Ook blijken stellen elkaar niet alles te vertellen op het gebied van geldzaken.

Geld lenen

Aan ruim 1000 samenwonende stellen tussen de 18 en 45 jaar oud werden vragen gesteld over geld uitgeven en geld lenen. 7 op de 10 ondervraagden gaven zoals gezegd aan een of meerdere leningen te hebben. Bij 32% ging het om de hypotheek lening. Voor 29% betekende geld lenen rood staan en 22% zit nog met een studie lening. Andere leningen die vaak voorkomen zijn het doorlopend krediet (13%) en de creditcard lening (12%).

Praten over geld

Uit het onderzoek bleek ook dat Nederlandse stellen vaak met elkaar over geld praten. 43% praat wekelijks met elkaar over geldzaken, 10% doet dat zelfs dagelijks. 62% van de stellen kan met elkaar over de financiën praten zonder dat dit uitmondt in ruzie. Toch geeft 14% toe wel eens gelogen te hebben tegen zijn of haar partner over de aankoopprijs van een product.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.