Veel Nederlanders bezorgd over financiële toekomst

Publicatie: 29-06-2015


60% van de Nederlanders maakt zich zorgen over zijn of haar financiële toekomst. Voor de helft van deze groep geldt zelfs dat ze zich er veel zorgen over maken. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens uit 2013.

Veel of een beetje bezorgd

Zorgen over de financiële toekomst leven zowel onder mensen met hoge inkomens als mensen met lage inkomens. Van de 25% met het minste inkomen, maakt 40% zich veel en 29% een beetje zorgen over de financiën in de toekomst. Van de mensen die het meest verdienen, maakt bijna een kwart zich veel zorgen. Een even grote groep is een beetje bezorgd.

Hoge vaste lasten

Volgens het CBS kunnen zorgen in de groep met het hoogste inkomen te maken hebben met de hoge vaste lasten die deze mensen doorgaans hebben. Bij verlies van inkomsten kunnen schulden dan snel oplopen. Maar terwijl de ene helft zich veel of een beetje zorgen maakt over de toekomst, geldt dit voor de andere helft dus niet.

Tevreden met inkomen

68,3% van de ondervraagden blijkt tevreden te zijn over de eigen inkomstenpositie. 22% beoordeelt de eigen financiële situatie als neutraal en een kleine 10% is ontevreden. Wel zijn er verschillen te zien tussen de inkomensgroepen. Van de groep mensen die het meeste verdient, is 85,6% tevreden over het eigen inkomen. Van de groep met het laagste inkomen is 46,2% tevreden.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.