Hypotheek van belang voor BKR

Publicatie: 19-06-2015


Het Bureau Krediet Registratie (BKR) wil ook de hypotheek lening registreren als schuld. Als belangrijkste reden hiervoor wordt de instabiele woningmarkt genoemd. Op dit moment is een BKR-registratie beperkt tot kredieten en de persoonlijke lening.

Geld lenen schulden

Doelstelling van het BKR is voorkomen dat mensen financieel teveel hooi op hun vork nemen. Op basis van de geregistreerde informatie bepalen banken bijvoorbeeld of iemand een lening kan afsluiten. Om consumenten te behouden voor onverantwoorde dure uitgaven, is een volledig beeld nodig van iemands schulden. Volgens het BKR hoort hier ook de hypotheek bij.

Geld lenen voor woning

Tot nu toe werd een hypotheek pas als schuld geregistreerd bij een betalingsachterstand. Deze lening zou niet relevant zijn voor de kredietwaardigheid van mensen omdat een huis alleen maar meer waard werd. Dat was althans de heersende gedachte tot 2008. Nu de woningmarkt drastisch veranderd is, is wat het BKR betreft ook de hypotheek van belang voor een volledig beeld van iemands financiële positie.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,4%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,4%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.638 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 280,32 en een rentetarief van 6,4%.