In mei flink aantal hypotheek lening aanvragen

Publicatie: 26-06-2015


Afgelopen mei bracht een flinke opleving in het aantal hypotheek lening aanvragen. Met name in week na Hemelvaartsdag werden veel hypotheken aangevraagd. In totaal registreerde het Hypotheken Data Netwerk (HDN) zo’n 30.000 lening aanvragen. Daarmee lag het maandtotaal 25% hoger dan een maand eerder en zelf 56% hoger dan in mei 2014.

Mededeling over stijgende rente

De opleving in mei was volgens het HDN een reactie op de mededeling van een aantal hypotheekverstrekkers over het verhogen van de rente. Daarmee steeg het aantal hypotheek lening aanvragen zelfs boven het aantal aanvragen van afgelopen december. In het algemeen is december de maand waarin de meeste hypotheken aangevraagd worden. Voor de komende maanden verwacht het HDN overigens een kleine terugloop. Dit hangt samen met de invloed van het seizoen op het aanvragen van een hypotheek lening.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.