Extra aflossen en ‘sok’ alternatief bij lage rente spaargeld

Publicatie: 12-06-2015


De rente op spaargeld blijft dalen. Onlangs verlaagde online bank Knab haar rente. De hoogst verkrijgbare rente ging hierdoor van 1,45% naar 1,20%. Grote banken als ING en Rabobank bieden inmiddels al een spaarrente onder de 1%. Vermoedelijk is het eindpunt van deze dalende lijn nog niet in zicht. Ook dreigt nog altijd de negatieve spaarrente.

Extra aflossen populair

Consumentenplatform Wegwijs onderzocht wat mensen met hun geld doen in het geval van een negatieve rente op spaargeld. Slecht een klein deel van de ondervraagden (8%) zou niets doen. De meesten (37%) kiezen voor het extra aflossen van de hypotheek lening.

Ook de ‘oude sok’ is populair. 33% van de consumenten zou bij een negatieve rente hun spaargeld thuis gaan bewaren. Een opvallende keuze, aangezien brand of diefstal verlies van het geld kunnen betekenen. Verder kiest 13% voor beleggen en nog eens 8% zou de gelegenheid aangrijpen het spaargeld gewoon te spenderen.

Dalende rente én stijgende rente?

Terwijl de spaarrente daalt, is de staatsrente de afgelopen tijd sterk gestegen. Hierdoor neemt ook de kans op een verhoging van de hypotheekrente toe. Een bijzondere combinatie. Of toch niet? Banken blijven namelijk goedkoop kunnen lenen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Daarnaast is de vraag naar leningen nog altijd beperkt. Zolang uitlenen weinig oplevert, is het voor banken niet interessant spaargeld van consumenten binnen te halen met een hoge rente.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.