Stijging populariteit hypotheek lening oversluiten

Publicatie: 15-06-2015


De hypotheek lening oversluiten was populair afgelopen kwartaal. 10.760 huiseigenaren kozen ervoor hun hypotheek over te sluiten, liefst 33% meer dan in de eerste drie maanden van 2014. Dat blijkt uit de hypotheekmonitor van IG&H Consulting & Interim.

Lage rente en minder restschuld

De lage hypotheekrente is volgens de onderzoekers de belangrijkste reden voor de toename van het oversluiten. Daarnaast staan er minder huizen ‘onder water’. Zonder restschuld is het makkelijker en aantrekkelijker te kiezen voor het oversluiten van de hypotheek.

Stijging omzet hypotheek leningen

Het hypotheek lening oversluiten is goed voor 21% van het totaal aantal verkochte hypotheken in Nederland. De hypotheekmarkt was in het eerste kwartaal goed voor een omzet van €11,9 miljard, 31% meer dan in dezelfde periode in 2014.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.