Aantal huishoudens met restschuld afgenomen

Publicatie: 05-06-2015


Voor zo’n 165.000 huishoudens lijkt de dreiging van een restschuld geweken. Economen van de Rabobank schatten dat nu nog een kwart van alle huishoudens een woning bezit die ‘onder water’ staat.

Hypotheek aflossen

Dat staat in een onlangs gepubliceerd rapport van de bank. Als reden voor het afnemen van het aantal huishoudens met een restschuld wordt de aantrekkende woningmarkt genoemd. De huizenprijzen zijn het afgelopen jaar gaan stijgen. Ook hebben mensen vorig jaar massaal extra afgelost op hun hypotheek.

Dreiging restschuld woning

Vorig jaar stonden nog afgerond 1,1 miljoen woningen ‘onder water’. De hypotheek die op deze huizen rustte was hoger dan de waarde van de woning. De eigenaren zouden bij de verkoop van hun woning geconfronteerd worden met een restschuld. Het aantal huishoudens waarvoor dit geldt is nu gedaald naar ongeveer 900.000.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.