Goed eerste kwartaal voor woningmarkt: ook meer hypotheek aanvragen

Publicatie: 27-04-2015


Sinds het uitbreken van de crisis is voor de woningmarkt geen jaar zo goed begonnen als 2015. Het eerste kwartaal van dit jaar was het beste in lange tijd, meldt de NVM.

Meer woningen verkocht

In de eerste drie maanden wisselden onder toeziend oog van een NVM-makelaar 28.938 woningen van eigenaar. Dat is een stijging van bijna 19% ten opzichte van dezelfde periode in 2014. De verwachting is dat in 2015 5 tot 10% meer woningen verkocht zullen worden dan in 2014, ondanks de strengere hypotheek regels.

Hypotheek lening aanvragen

2015 startte ook goed wat betreft het aantal hypotheek lening aanvragen. Het Hypotheek Data Netwerk (HDN) registreerde in het eerste kwartaal van dit jaar 52.500 hypotheek aanvragen. Dat is 27% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In vergelijking met 2013 is zelfs sprake van een verdubbeling.

Lage rente lening

Door de lage rente is het op dit moment goedkoop geld lenen voor de hypotheek. In de eerste drie maanden van 2015 daalde de rente voor tien jaar vast met 0,43%. De vaste rente voor vijf jaar daalde met 0,27%, de variabele rente met 0,07%. Dit heeft invloed gehad op de toename van het aantal hypotheek lening aanvragen.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.