Minder lenen voor hypotheek

Publicatie: 08-05-2015


Huizenkopers kunnen per 1 juli aanstaande minder geld lenen voor hun hypotheek. Daarop wijst Vereniging Eigen Huis (VEH).

Minder lenen bij lagere rente

Bij een hypotheek rente onder 3,5% geldt vanaf 1 juli 2015 een lagere maximale hypotheek. Hoeveel woningkopers minder kunnen lenen, hangt af van hun inkomen. Voor de meesten zal hun lening ongeveer 5% lager uitvallen door de nieuwe norm.

Lagere rentestanden bij NHG

De aangepaste regelgeving heeft vooral gevolgen voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hiervoor gelden namelijk lagere rentestanden dan voor hypotheek leningen zonder NHG. Per 1 juli 2015 daalt overigens ook de NHG-grens van €265.000 naar €245.000.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.