Geen maximale hypotheek lening voor starters

Publicatie: 13-04-2015


Twee derde van de potentiële huizenkopers is niet bereid maximaal te lenen voor hun eerste huis. Dat concludeert de ING op basis van onderzoek onder zeshonderd starters op de woningmarkt.

Eigen geld bij lenen voor woning

Het valt de bank op dat het steeds gebruikelijker is eigen geld in te brengen bij het kopen van een woning. Kopers mogen nu nog 103% van de waarde van hun nieuwe woning lenen. In de komende jaren wordt dat afgebouwd naar 100% in 2018. Dan moeten alle extra kosten bij het kopen van een woning met eigen geld betaald worden.

Alternatieven geld lenen woning

Van de ondervraagden uit het onderzoek van ING gaat een derde op zoek naar een ander huis als hun eerste keus onhaalbaar blijkt. Een ander derde deel kiest voor alternatieve financiering naast de hypotheek lening. Voor de meesten betekent dat sparen tot het ‘droomhuis’ bereikbaar is. Anderen lenen geld bij vrienden of familie.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.