Woningprijs bij gedwongen verkoop met restschuld 5% lager

Publicatie: 30-03-2015


Bij een gedwongen verkoop valt de woningprijs gemiddeld 5% lager uit dan wanneer het huis zonder dwang wordt verkocht. Dat concludeerde het Centraal Planbureau (CBP) naar aanleiding van een onderzoek naar gedwongen verkopen en restschuld van huizen met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Verzekering bij hypotheek lening

Met de NHG zijn huiseigenaren en banken verzekerd tegen het risico op restschuld bij gedwongen verkoop van een koopwoning als gevolg van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of echtscheiding. Veel huiseigenaren hebben op dit moment een hypotheek een verzekering tegen restschuld, omdat het maximumhypotheek bedrag tussen juli 2009 en juli 2014 tijdelijk verhoogd was. Dit was een van de maatregelen van de overheid om de woningmarkt een impuls te geven. Op dit moment geldt voor de NHG een maximaal leenbedrag van €265.000.

Gedwongen verkoop met risico op restschuld

Het aantal gedwongen verkochte woningen is in de afgelopen jaren ruim verdrievoudigd. Daarbij ontdekte het CPB een klein effect van de gedwongen verkoop van woningen op de huizen in de omgeving. Binnen een straal van ongeveer honderd meter zien andere huiseigenaren ook de waarde van hun woning dalen, gemiddeld met 0,4%.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.