1 op de 6 Nederlanders heeft spaargeld én lening

Publicatie: 17-04-2015


Nederlanders hebben gezamenlijk €350 miljard aan spaargeld op de bank staan. Ondanks de lage rente op spaargeld, die vaak niet boven de 1% uitkomt, vinden veel spaarders het prettig extra geld achter de hand te hebben. Zelfs als ze tegelijkertijd een lening hebben lopen of rood staan.

Geld lenen en rood staan

17% van de spaarders in Nederland heeft een lening, blijkt uit een rapport van het Nibud. Drie op de vijf ondervraagden geven aan hun spaargeld liever achter de hand te houden dan hun lening af te lossen. Daarnaast haalt twee op de vijf geen geld van hun spaarrekening wanneer ze rood staan. Ook wachten veel mensen met het aflossen van hun studieschuld. De helft van de respondenten wil eerst meer spaargeld hebben, een kwart wil zelfs twee keer zoveel geld op hun spaarrekening hebben staan.

Lening vs. spaargeld

Het Nibud benadrukt dat het altijd handig is geld achter de hand te hebben voor wanneer er iets in huis kapot gaat bijvoorbeeld. Wel is het erg opvallend dat mensen liever sparen dan hun lening aflossen, terwijl geld lenen geld kost en spaargeld weinig oplevert. Vaak is het voordeliger (een deel van het) spaargeld te gebruiken om de lening af te lossen. Daarna kan er rustig weer gespaard worden. Controleer regelmatig of je lening nog past, heb je een dure of juist een goedkope lening?

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.