Minder huishoudens met restschuld: onder grens een miljoen

Publicatie: 06-03-2015


Er zijn minder dan een miljoen huishoudens met een restschuld. Het economisch bureau van Rabobank. berekende dat het aantal huiseigenaren met een hypotheek lening die hoger is dan de waarde van hun huis onder de grens van een miljoen is gedaald. De daling wordt toegeschreven aan het stijgen van de woningprijzen en het vele extra aflossen van de hypotheek in 2014.

Minder restschuld

Verwacht wordt dat het aantal huishoudens met een restschuld in het eerste kwartaal van 2015 op ongeveer 940.000 uit zal komen. Een jaar geleden stonden nog 1.070.000 huizen ‘onder water’. Dat dit aantal zo snel afneemt, is vermoedelijk het gevolg van het grote aantal huishoudens dat een relatief lage restschuld boven het hoofd hing. Volgens de Rabobank kampt op dit moment 20% van de mensen met restschuld met een hypotheek – woningwaarde - verschil van minder dan €10.000.

Niet verhuizen door restschuld

Restschuld belemmert een goede doorstroming op de woningmarkt. De Rabobank vermoedt dan ook dat zo’n 30% van de 130.000 huiseigenaren die na maart 2015 restschuld vrij zijn, zal verhuizen. Dit is echter nog niet mogelijk voor iedereen wiens huis onder water staat. Naar schatting is bij twee derde de restschuld hoger dan €20.000. Bij sommige huiseigenaren gaat het zelfs om tonnen.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.