Extra veel hypotheek afgelost in 2014

Publicatie: 23-03-2015


Niet eerder losten Nederlanders zoveel af op hun hypotheek als in 2014. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de drie grote Nederlandse banken. Klanten van ABN Amro losten 2,7 miljard euro af, 18% meer dan vorig jaar. Bij Rabobank werd 4 miljard afgelost, een toename van 25%. Het aflossen bij ING spande de kroon met 29% meer hypotheek aflossingen dan in 2013.

Lage rente

Behalve de lage spaarrente was de tijdelijke verhoging van de schenkingsvrijstelling voor veel mensen een reden om hun hypotheek extra af te lossen. In december liep deze regeling af, wat leidde tot een eindsprint wat betreft het extra aflossen. Bij Rabobank waren de aflossingen in de laatste maand van het jaar goed voor een kwart van de totale aflossingen.

Aflossen hypotheek

Daarbij denken ze bij Rabobank dat het extra aflossen van de hypotheek een maatschappelijke trend is. De afgelopen drie jaar is het gemiddeld afgeloste bedrag per maand bij de bank namelijk gestegen van 144 miljoen naar 331 miljoen euro.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.