Geldlenen met crowdfunding opnieuw toegenomen

Publicatie: 20-02-2015


Het geldlenen door middel van crowdfunding is in 2014 opnieuw toegenomen. Was er in 2013 nog sprake van het lenen van 32 miljoen euro, afgelopen jaar werd 63 miljoen euro opgehaald, blijkt uit cijfers van adviesbureau Douw&Koren.

Geld lenen zonder bank

Crowdfunding houdt in dat ondernemers of particulieren projecten financieren met behulp van de ‘crowd’, het Engelse woord voor ‘menigte’. Investeerders lenen een bedrag voor de realisatie van het project en krijgen hiervoor rente. Aan deze vorm van geldlenen komt geen bank te pas.

Toename crowdfunding geldlenen

Het geldlenen via crowdfunding neemt al een aantal jaar steeds meer toe. In 2011 kwam het lenen nog niet verder dan 2,5 miljoen euro, in 2012 was dit al 14 miljoen euro. Inmiddels staat het totaalbedrag dat mensen lenen door middel van crowdfunding dus op 63 miljoen.

Risico’s geld lenen via crowdfunding

Ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ziet de populariteit van geld lenen via crowdfunding toenemen. Mensen moeten echter wel rekening houden met de risico’s die deze vorm van lenen met zich meebrengt. De screening van degene die wil geldlenen is bij crowdfunding vaak minder uitgebreid dan bij het afsluiten van een lening bij een bank.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.