Meer huizen met restschuld gedwongen verkocht

Publicatie: 06-02-2015


4792 huizen met restschuld werden afgelopen jaar gedwongen verkocht. Dat is 6% meer dan in 2013, bericht de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW). In 2015 zou het aantal gedwongen verkopen mogelijk opnieuw kunnen stijgen.

Financieren restschuld

De WEW verstrekt de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hun cijfers gaan dan ook alleen maar over huizen met een NHG. Bij gedwongen verkoop verzekert deze garantie de huiseigenaren ervan dat hun restschuld wordt betaald. Ondanks de toename van het aantal gedwongen verkopen werd in 2014 gemiddeld minder uitgekeerd: € 39.240, iets minder dan de € 39.347 van 2013.

Lening restschuld

Er zijn verschillende mogelijkheden voor huiseigenaren die achterblijven met een restschuld na de verkoop van hun huis, of voor wie een restschuld dreigt. Een optie is een lening afsluiten voor uw restschuld. Dit kan zowel in de vorm van een doorlopend krediet als met een persoonlijke lening. Met beide komt u in aanmerking voor fiscaal voordeel. Vraag direct een offerte aan, Nederland Leent helpt u bij het vinden van de juiste lening.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.