50% meer aanvragen geldlenen voor woning

Publicatie: 09-02-2015


In vergelijking met een jaar eerder zijn in 2014 50% meer hypotheken aangevraagd. Dat meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN), dat ongeveer 75% van alle hypotheekaanvragen in Nederland registreert.

Record geldlenen

De maand december bracht HDN een record. Nog nooit waren zoveel aanvragen voor geld lenen voor een nieuwe woning gedaan in één maand. Het jaartotaal van 2014 was overigens ook een record.

Versnelling lening aanvraag

Het aantal aanvragen in december lag daarbij 23% hoger dan in november. Het vermoeden is dat sommige kopers hun aanvraag hebben versnel om deze voor de jaarwisseling afgerond te hebben. Vanaf januari zijn de regels voor de hypotheek aangepast en kunnen Nederlanders minder lenen.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.