Spaargeld levert amper rente op

Publicatie: 30-01-2015


Geld sparen levert amper nog wat op nu de rente zo laag staat. Bij de drie grote Nederlandse banken krijgen klanten op dit moment 1% rente. Het Financieele Dagblad meldt dat het risico bestaat dat dit percentage binnenkort onder de 1% grens komt te liggen.

Lage rente lening

De huidige rente van 1% is al opmerkelijk. Het is de laagste rentestand in de afgelopen tien jaar. Het rendement op spaargeld leidt eronder dat de rente op de verschillende vormen van een lening blijft dalen. Hierdoor is ook de rente van 1% waarschijnlijk niet veel langer meer houdbaar.

Winst door krediet

Het risico van het laten dalen van de rente is dat banken hun spaarders kwijtraken aan banken die nog wel een hoge rente kunnen bieden. Voor de banken betekent dat een verlies aan inkomsten. Winst maken doen ze namelijk door het spaargeld tegen een hogere rente uit te lenen in de vorm van een hypotheek of krediet.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.