Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Lage rente hypotheek spaardoel voor starters

Publicatie: 11-01-2015


Starters op de woningmarkt sparen massaal voor hun nieuwe huis, meldt ING. Met name eigen geld kunnen inbrengen bij het aanvragen van een hypotheek is een populair spaardoel. Bijna de helft van de sparende starters geeft aan te sparen voor een lagere hypotheekrente.

Starters sparen 23.000 euro

23.000 euro is het bedrag dat gemiddeld bij elkaar gespaard wordt door starters. 40% doet er één tot drie jaar over dit bedrag bij elkaar te krijgen, 25% is langer dan vijf jaar aan het sparen. Naast een lagere hypotheek is het inrichten van de nieuwe woning een populair spaardoel.

Vertrouwen door lage rente

ING meldt verder dat het vertrouwen van starters in de woningmarkt historisch hoog is. Als reden hiervoor worden de lage hypotheekrente en de gedaalde huizenprijzen genoemd. Wel ervaren starters dat banken hen niet snel grote bedragen geld lenen. Zelf geld inbrengen bij het aanvragen van een hypotheek is dan ook van belang.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 3,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 2 maart

“Netjes, vlot, betrouwbaar en vrij eenvoudig.”

heer Immers

Bekijk alle 1177 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.