Nederlandse rente daalt naar laagterecord

Publicatie: 16-01-2015


Een nieuw laagterecord voor de rente op lange Nederlandse staatsleningen. Nadat de rente in oktober voor het eerst onder de grens van 1% kwam, daalde deze in december tot 0,8%. De overheid kan hierdoor goedkoop geldlenen, maar het is slecht nieuws voor de pensioenfondsen. Hun dekkingsgraad komt met deze lage rente verder onder druk te staan.

Hypotheekrente daalt ook

Ook Nederlandse consumenten kunnen profiteren van de lage rente. Zo hangt de hypotheekrente samen met de langetermijnrente. Ook de hypotheekrente daalt al geruime tijd. De gemiddelde rente voor zowel tien als twintig jaar rentevast daalde in 2014 ongeveer 0,8%.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.