Wat is een kredietverzekering?

Als u een lening afsluit, moet u voldoen aan de financiële verplichtingen. Het is echter mogelijk dat u terechtkomt in een situatie waarin u de lening niet meer kunt betalen, bijvoorbeeld door overlijden, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Met een kredietverzekering of betalingsbeschermer kunt u deze risico’s afdekken.

Wat is het verschil tussen een reguliere betalingsbeschermers en kwijtscheldingsfaciliteit?

Een reguliere betalingsbeschermer is een verzekering om het risico af te dekken dat de verzekeringnemer betalingsverplichtingen uit hoofde van een kredietovereenkomst niet kan nakomen. Een reguliere betalingsbeschermer wordt aangeboden door een partij met een vergunning als verzekeraar. Bij het inroepen van de dekking van een betalingsbeschermer wordt een geldbedrag uitgekeerd. Dit geldbedrag kan vervolgens worden gebruikt om de verplichtingen bij de kredietaanbieder af te betalen.

Een kwijtscheldingsfaciliteit verschilt van een reguliere betalingsbeschermer. Bij een kwijtscheldingsfaciliteit is het namelijk de kredietaanbieder zelf die de optionele bescherming aanbiedt. De dekking van het product bestaat uit het kwijtschelden van (een deel van) de openstaande schuld van de consument vanwege het krediet. De kredietaanbieder verzekert zichzelf in deze constructie bij een verzekeraar tegen het risico van het moeten kwijtschelden van de openstaande schuld. De consument heeft bij deze constructie geen overeenkomst met een verzekeraar.

Kan ik via Nederlands Krediet Collectief een kredietverzekering afsluiten?

Via onze website komt u in contact met financiële dienstverleners om meer informatie of een offerte op te vragen. Op dit ogenblik zijn dit Krediet.nl uit Otterlo (www.krediet.nl) en De Nederlandse Kredietmaatschappij (www.denederlandsekredietmaatschappij.nl) uit Aalsmeer. Voor het doorverwijzen van bezoekers ontvangen wij vaak een vergoeding.

Wij hebben bewust gekozen voor twee verschillende dienstverleners met een verschillend bedieningsconcept. Zo is De Nederlandse Kredietmaatschappij gericht op 'execution only' (een lening afsluiten zonder advies en zonder persoonlijk contact). Krediet.nl is juist gericht op adviseren. Zo komt u automatisch terecht bij de dienstverlener die u het beste past.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 20 februari

“Snelle acties, open gesprekken, nette afhandeling”

Johan L.

Bekijk alle 247 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Nederlands Krediet Collectief
Ons team staat voor u klaar

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

Back to top