Wat is het jaarlijks kostenpercentage (JKP)?

Naast de debetrentevoet vindt u in rekenvoorbeelden van een lening ook het jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het jaarlijks kostenpercentage is de debetrente vermeerderd met de kosten die de kredietverstrekker in rekening brengt. Als de debetrentevoet gelijk is aan het jaarlijks kostenpercentage, dan brengt de kredietaanbieder naast de debetrente geen andere kosten in rekening.

JKP verplicht percentage voor een juiste vergelijking

In kredietovereenkomsten, de verplichte informatieverstrekking voorafgaand aan het contract, en in reclame-uitingen dient het jaarlijks kostenpercentage (JKP) te worden opgenomen. Het begrip 'effectief kredietvergoedingspercentage' vervalt in de Wft. Het JKP bestaat uit de totale kosten van het krediet voor de consument, uitgedrukt in een percentage op jaarbasis van het totale kredietbedrag.

Onder de totale kosten van het krediet worden verstaan alle kosten van het krediet, met inbegrip van rente, commissielonen, belastingen, kosten in verband met nevendiensten die verplicht af te sluiten zijn bij het krediet en vergoedingen van welke aard ook, die de consument in verband met de kredietovereenkomst moet betalen en die de kredietaanbieder bekend zijn, met uitzondering van notariskosten. Het JKP wordt berekend volgens de basisvergelijking en aanvullende hypothesen. Het JKP heeft als doel om de consument in de gelegenheid te stellen om verschillende kredietaanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top