Wat is een flitskrediet?

Via internet of sms is het mogelijk om snel even een paar honderd euro te lenen. Het gaat om relatief kleine leningen die binnen korte tijd (bijvoorbeeld twee weken) moeten worden terugbetaald. Dit soort leningen worden flitskrediet of minikrediet genoemd. Door de korte looptijd vielen deze leningen voorheen niet onder de wetgeving die voor kredieten bestaat. Aanbieders maakten daar handig gebruik van door hoge kosten te rekenen (en dit geen rente te noemen, maar behandelingskosten).

Pas op met flitskredieten!

Inmiddels is wettelijk vastgelegd dat flitskrediet aan dezelfde voorwaarden moet voldoen als andere kredieten. Alle kosten die verplicht zijn om de lening af te sluiten, moeten in een rentepercentage worden omgerekend en dit mag niet meer bedragen dan 16% per jaar. De verstrekkers van flitskrediet hebben daarom hun aanbod aangepast. Ze vragen nu (extra) geld voor bepaalde diensten, zoals:

  • een garantiestelling;
  • een advies over verzekeringen;
  • en/of het snel overboeken van het geld.

Daarnaast rekenen ze forse boetes wanneer de lening te laat wordt terugbetaald, al is het maar één dag. Deze zaken zijn in theorie misschien niet verplicht om een lening af te sluiten, maar in de praktijk waarschijnlijk wel noodzakelijk. In dat geval zijn dit soort leningen erg duur.

Als u op korte termijn geld nodig heeft, bedenk u dan driemaal voordat u gebruik maakt van een dergelijk flitskrediet. Als het echt nodig is, is rood staan een minder dure optie: € 150 rood staan tegen 16% gedurende 21 dagen, kost minder dan € 1,50. Duidelijk minder dan de € 25 die sommige partijen vragen voor een spoedboeking, een garantiestelling of iets dergelijks.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 20 februari

“Snelle acties, open gesprekken, nette afhandeling”

Johan L.

Bekijk alle 247 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Nederlands Krediet Collectief
Ons team staat voor u klaar

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

Back to top