Wat is een flitskrediet?

Via internet of sms is het mogelijk om snel even een paar honderd euro te lenen. Het gaat om relatief kleine leningen die binnen korte tijd (bijvoorbeeld twee weken) moeten worden terugbetaald. Dit soort leningen worden flitskrediet of minikrediet genoemd. Door de korte looptijd vielen deze leningen voorheen niet onder de wetgeving die voor kredieten bestaat. Aanbieders maakten daar handig gebruik van door hoge kosten te rekenen (en dit geen rente te noemen, maar behandelingskosten).

Pas op met flitskredieten!

Inmiddels is wettelijk vastgelegd dat flitskrediet aan dezelfde voorwaarden moet voldoen als andere kredieten. Alle kosten die verplicht zijn om de lening af te sluiten, moeten in een rentepercentage worden omgerekend en dit mag niet meer bedragen dan 16% per jaar. De verstrekkers van flitskrediet hebben daarom hun aanbod aangepast. Ze vragen nu (extra) geld voor bepaalde diensten, zoals:

  • een garantiestelling;
  • een advies over verzekeringen;
  • en/of het snel overboeken van het geld.

Daarnaast rekenen ze forse boetes wanneer de lening te laat wordt terugbetaald, al is het maar één dag. Deze zaken zijn in theorie misschien niet verplicht om een lening af te sluiten, maar in de praktijk waarschijnlijk wel noodzakelijk. In dat geval zijn dit soort leningen erg duur.

Als u op korte termijn geld nodig heeft, bedenk u dan driemaal voordat u gebruik maakt van een dergelijk flitskrediet. Als het echt nodig is, is rood staan een minder dure optie: € 150 rood staan tegen 16% gedurende 21 dagen, kost minder dan € 1,50. Duidelijk minder dan de € 25 die sommige partijen vragen voor een spoedboeking, een garantiestelling of iets dergelijks.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top