Bereken je lening

Rente v.a.

%

Maandlast

100 p/m

o.b.v. 120 mnd

Uw kosten koper financieren

Een nieuwbouw huis wordt bijna altijd vrij op naam (VON of v.o.n.) verkocht, bij bestaande bouw worden de kosten koper (K.K.) aan u berekend. Onder deze kosten vallen alle kosten die betrekking hebben op de aankoop en de financiering van uw woning. Deze kosten kunnen hoog oplopen zodat de meeste consumenten de kosten koper willen financieren in plaats van betaling uit eigen middelen.

Hypotheek of consumptief krediet

Het was in de meeste gevallen gebruikelijk om de kosten koper te financieren door een verhoging van de hypotheek. Dit meefinancieren is nog tot eind 2017 mogelijk; met ingang van 2018 is deze optie niet meer mogelijk. Het maximale hypotheekbedrag daalt van 101% naar 100%. Er is geen ruimte meer voor het meefinancieren van de kosten koper. Dit geldt niet alleen voor dit leendoel maar ook voor verbouwingen zoals een keuken of badkamer of andere wensen zoals een inboedel of zelfs een auto die dankzij een hypotheekverhoging gerealiseerd konden worden.

De kosten koper financieren met behulp van een consumptief krediet zal een veel gebruikte optie worden. Onze adviseurs kunnen u vooraf uitgebreid adviseren wat voor u de best passende lening is. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een persoonlijke lening; de rente, looptijd en maandlasten staan vast.

Fiscaal voordeel en boetevrij extra inlossen

Een persoonlijke lening heeft als voordeel dat de rentekosten fiscaal aftrekbaar zijn. Dit belastingvoordeel biedt de flexibele leenvorm doorlopend krediet niet. Op beide leenvormen mag u tijdens de looptijd boetevrij inlossen op ieder gewenst moment. Heeft u de mogelijkheid om de lening geheel af te lossen? Ook daar zijn geen kosten aan verbonden. Tussentijds extra aflossing op een hypotheek was niet altijd kosteloos.

Berekenen kosten koper

De kosten koper kunt u zelf berekenen. Alle kosten die u moet betalen om de aankoop van uw nieuwe woning te realiseren vallen onder de post kosten koper. Denk hierbij aan taxatiekosten, kosten aan de makelaar en notaris. Maar ook overdrachtsbelasting en kosten voor de hypotheekakte. Al deze kosten bij elkaar opgeteld vormen samen de kosten koper en dit bedrag komt bovenop de prijs het nieuwe huis.

Online afsluiten

Onze kredietspecialisten kunnen u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden voor de financiering van uw kosten koper. Uiteraard kunt u ook vrijblijvend en kosteloos een offerte aanvragen voor de lening van uw keuze zodat u ziet welke mogelijkheden u heeft. De leningen die wij verstrekken zijn altijd leningen op maat en tegen lage rentes en gunstige voorwaarden. U betaalt voor het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet geen extra kosten (voor advies en afsluiten).

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: maandag 22 januari

“Zeer klantvriendelijk en klantgericht. Ben zeer goed geholpen bedankt voor jullie fantastische werk!”

heer Rahman Panah

Bekijk alle 233 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Nederlands Krediet Collectief
Ons team staat voor u klaar

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

Back to top