Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor persoonlijk lenen

30-04-2015

Hoe financier je een boot?

Op een warme zomerdag stapt u in uw eigen bootje om een stukje te gaan varen. Een gevulde picknickmand mee en een flinke fles zonnebrand. Ziet u het al voor zich? 1,5 miljoen watersportliefhebbers kent ons waterrijke landje. Vermoedelijk heeft een heel aantal daarvan de droom ooit een eigen boot te bezitten. Daarom in deze blog iets meer over de financieringsmogelijkheden en over geld lenen voor een boot.

Kosten boot kopen

Een boot kopen is niet iets dat u zomaar doet. Daar kan namelijk een flink prijskaartje aan hangen. Daarbij moet u rekening houden met de uitgaven die u zult moeten doen naast het kopen van de boot zelf. Denk aan verzekeringskosten, onderhoud en liggeld. Samen met de jaarlijkse afschrijving kan dit oplopen tot een jaarbedrag van 10% van de aanschafprijs.

Spaargeld of lening

Uw nieuwe boot financieren met spaargeld is natuurlijk een verstandige keuze. Maar ook geld lenen voor een boot behoort tot de mogelijkheden. Zowel een doorlopend krediet als een persoonlijke lening komen in aanmerking als u kiest voor een lening.

Doorlopend krediet

Weet u nog niet precies hoeveel geld u nodig heeft voor uw boot en de bijkomende kosten? Dan is een doorlopend krediet een goede keuze. Een doorlopend krediet biedt u extra financiële ruimte wanneer u dat nodig heeft, bijvoorbeeld bij een dure onderhoudsbeurt. U spreekt een maximaal kredietbedrag af en betaalt alleen rente over het bedrag dat u opgenomen heeft.

Persoonlijke lening 

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat u precies het bedrag kunt lenen dat u nodig hebt voor uw aankoop. U lost de lening in een vaststaand aantal maandtermijnen af tegen een vaste rente, terwijl u ondertussen al geniet van de tochtjes in uw eigen boot.

blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Actuele rente

Rentestand per donderdag 13 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.