Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor ondernemers

02-05-2019

Zo vraag je privé een lening aan als ondernemer

Wil je als zelfstandig ondernemer privé geld lenen? Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een nieuwe auto, caravan of keuken? Lees meer over hoe je stap voor stap als ondernemer privé een lening afsluit. 

Geld lenen als ondernemer voor privé doeleinden: hoe kom je in aanmerking?

Om geld te lenen als ondernemer voor privé doeleinden, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet het bestedingsdoel van het krediet puur bestemd zijn voor consumptief gebruik. Daarnaast moet je minimaal 3 jaar als zelfstandig ondernemer actief zijn en jaarrekeningen van de afgelopen 3 jaar kunnen overleggen. Op basis van de jaarrekeningen van de afgelopen 3 boekjaren, bepaalt de bank of en hoeveel je kunt lenen. Daarnaast is het belangrijk dat je kunt aantonen dat je leent voor privédoeleinden.

Daarnaast kun je een uittreksel van de inschrijving van je onderneming bij de Kamer van Koophandel overleggen. En beschikt je onderneming over een positief eigen vermogen en jij als persoon over een ervaren betalingsverleden (geen negatieve BKR registratie en je hebt leen ervaring).

Voldoe je aan al deze voorwaarden? Dan kun je bij het Nederlands Krediet Collectief een lening aanvragen. 

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Of en hoeveel geld je kunt lenen hangt af van je persoonlijke situatie. Het aanvraag bedrag is gemaximaliseerd op 65.000,- door de banken. Benieuwd hoeveel jij kunt lenen? Belangrijk is dat je nooit meer leent dan je daadwerkelijk nodig hebt zodat je op een verantwoorde manier geld leent. 

Bereken zelf je maximale leencapaciteit 

Leenvormen

Als je als ondernemer een lening wilt afsluiten voor privé doeleinden, dan heb je de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Een persoonlijke lening biedt vele voordelen. Je leent een vast bedrag dat direct op je rekening wordt gestort. Er geldt een vaste looptijd voor de terugbetaling van de lening waarbij ook de rente vooraf vast staat. Je betaalt een vast maandbedrag om het totaal verschuldigde bedrag terug te betalen. Wanneer je zo’n lening bovendien gebruikt voor een verbouwing of verbetering aan je woning, kun je de rente aftrekken voor de inkomstenbelasting.  Bij het Nederlands Krediet Collectief leen je zorgeloos geld tegen de laagste rente en de beste lening voorwaarden van Nederland. Je lening vraag je veilig en geheel online bij ons aan.

Oversluiten tegen een lagere rente

Veel ondernemers hebben een privé krediet lopen bij hun huisbank. Wist je dat je deze lening kosteloos kan oversluiten naar een lagere rente? Met een lager rente aanbod bespaar je direct op je maandelijkse lasten. Daarnaast kan je krediet ook omgezet worden naar bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Dat betekent lagere maandlasten en eerder schulden vrij.

Persoonlijke lening voor zelfstandig ondernemer aanvragen

Dat is heel eenvoudig en kun je gewoon online doen, op een moment dat het jou goed uitkomt. In 4 simpele stappen sluit je online een lening af. Je vraagt je lening aan in onze digitale omgeving. Het aanvragen en activeren van je lening gebeurt in “Mijn NKC”. Dit betekent veilig, betrouwbaar en eenvoudig uw aanvraag doen. Zo beschik je op ieder moment over de juiste informatie.

Vraag nu een lening aan

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 4 augustus

“Perfect en snel geregeld.”

heer Goossens

Bekijk alle 994 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.