Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor huiseigenaren

21-05-2015

Geld lenen voor zonnepanelen

Dat eerste moment na de winter dat de zon weer schijnt. Waarschijnlijk roept het direct een bepaald gevoel bij u op. Wandelingen, terrasjes, zomervakantie. Maar heeft u wel eens nagedacht over wat de zon u op kan leveren? Om precies te zijn: over zonnepanelen? Zonnepanelen zijn een investering die u veel geld kan besparen.

Investeren in zonnepanelen

Een rendement dat kan oplopen tot 12% zal iedereen als muziek in de oren klinken. Zeker nu de rente op spaargeld bij veel banken lager is dan 1%. Maar zonnepanelen zijn allesbehalve gratis. Voor een systeem van acht panelen bent u gemiddeld ongeveer €5000 kwijt. Hoe snel u dit terugverdient, hangt onder andere af van de positie van uw dak. Maar ook van de vraag hoeveel eigen geld u gebruikt om de zonnepanelen te financieren. Of kiest u voor geld lenen?

Persoonlijke lening: vast bedrag tegen vaste rente

Natuurlijk is het mogelijk een lening af te sluiten voor het financieren van zonnepanelen. Misschien kunt u in uw gemeente wel een speciale lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen. Maar een persoonlijke lening behoort ook tot de mogelijkheden. Met een persoonlijke lening leent u een vast bedrag tegen een vaste rente. U weet van begin af aan precies waar u aan toe bent wat het aflossen van de lening betreft. En dus wanneer u gaat profiteren van uw eigen zonnepanelen.

Tip: extra voordeel persoonlijke lening

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak valt onder het optimaliseren van uw eigen woning. Dat betekent dat u met een persoonlijke lening voor zonnepanelen in aanmerking komt voor fiscaal voordeel. De rente van uw lening is aftrekbaar van de belasting. Dit geldt overigens niet wanneer u kiest voor een doorlopend krediet voor het financieren van uw zonnepanelen.

blog-69

Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 5 maart

“Omdat ik e.e.a. aan woningverbetering van mijn flatje wil gaan doen en daarvoor niet genoeg geldmiddelen ter beschikking had, heb ik afgelopen week een lening aangevraagd bij het Nederlands Krediet Collectief. De medewerkers van genoemde instantie hebben mij telefonisch heel vriendelijk en zeer correct geholpen. Er was begrip voor mijn onwetendheid t.a.v. handelingen met downloaden etc. Daarbij ben ik fantastisch geholpen en zo ben ik ook weer een beetje wijzer geworden in het werken op een pc. En tenslotte: petje af voor de snelle wijze waarop mijn lening door hen is geregeld.”

heer Van der Marel

Bekijk alle 1181 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.