Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor ambtenaren

07-09-2019

Goedkoop geld lenen met ambtenarensalaris

Als ambtenaar kun je goedkoop geld lenen. Met een ambtenarensalaris kun je gemakkelijker een lening afsluiten omdat ambtenaren bij geldverstrekkers een goede naam hebben. Lees in dit blog meer hoe je als ambtenaar voordelig kunt lenen.

Waarom lenen voor ambtenaren voordeliger is

Ambtenaren kunnen voordelig geld lenen tegen de laagste rente. Dat komt omdat kredietverstrekkers door hun beroepencode andere acceptatiecriteria hanteren dan bij een lening aanvraag van bijvoorbeeld een ZZP’er.  Daarnaast hebben ambtenaren een goede betalingsmentaliteit. Met een ambtenarensalaris heb je een stabiel inkomen en daarmee een hoge baangarantie.  Werk jij als ambtenaar of je partner bijvoorbeeld bij de politie of defensie dan wordt ook je variabel inkomen zoals toeslagen en overwerk meegenomen in je kredietaanvraag. Daarom lopen banken veel minder risico bij ambtenaren en kunnen ze de laagste rente aanbieden. Daarmee heb je als ambtenaar de beste voorwaarden om geld te lenen. 

De mogelijkheden voor lenen als ambtenaar

Als ambtenaar kun je gunstig een persoonlijke lening afsluiten tegen een zeer lage rente. 

Ook met een ambtenarenpensioen kun je geld lenen onder bepaalde voorwaarden. 

Het Nederlands Krediet Collectief biedt al leningen tegen een vaste rente vanaf 3,6%. Bij Het Nederlands Krediet Collectief kun je kiezen uit een persoonlijke lening of een doorlopend kredietOok kun je zelf je gewenste maandtermijn en looptijd van de lening kiezen, zodat je deze volledig kunt afstemmen op je eigen wensen passend bij je persoonlijke situatie.

Een persoonlijke lening heeft als voordeel dat je tegen een vaste rente en looptijd je lening aflost. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent.

Offerte aanvragen

Voordelen lenen met een ambtenarensalaris

 • Gratis overstap service
 • Altijd de laagste vaste rente
 • Direct online regele 
 • Geen afsluitkosten
 • Extra aflossen is altijd boetevrij 
 • Optionele overlijdensrisico verzekering
 • Ook voor semi ambtenaren, of partners

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: zondag 9 augustus

“Krediet bij Defam afgesloten. Prima geholpen, vriendelijke medewerksters, denken goed mee. Alleen de MyDefam App, waar je alle gegevens over je krediet kan zien doet het al meer dan 2 weken niet.”

Jilles Vermaas

Bekijk alle 1000 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.