Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor ambtenaren

16-08-2019

Geld lenen met een ambtenarenpensioen, hoe zit dat?

Geld lenen met een ambtenarenpensioen. Kan dat en nog belangrijker hoe gaat dat in zijn werk? Lees in dit blog meer over de mogelijkheden van lenen met een ambtenarenpensioen. 

Lenen met een ambtenarenpensioen

Lenen met een een ambtenarenpensioen kan, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Een pensioeninkomen geeft op zich niet minder zekerheid, maar wel speelt de leeftijd een belangrijke rol. Kredietverstrekkers hanteren namelijk een maximale leeftijd voor het aanvragen van een lening. Deze maximale leeftijd verschilt per kredietverstrekker. Onlangs is de maximale leeftijd verhoogd naar 74 jaar. Voorwaarde is wel dat je dan de lening aflost binnen 5 jaar.

Naast de hoogte van je inkomen en de maximale leeftijd zijn ook nog andere factoren van belang. Zoals de woonsituatie en je woonlasten maar ook je gezinssituatie en een negatieve BKR registratie. Als gepensioneerd ambtenaar kun je eenvoudig, verstandig, veilig en geheel online bij het Nederlands Krediet Collectief een lening afsluiten. Bij het Nederlands Krediet Collectief leen je zorgeloos geld tegen de laagste rente en de beste leenvoorwaarden.  Verantwoord geld lenen doe je via het Nederlands Krediet Collectief. 

 Vraag een offerte aan  

Seniorenlening afsluiten 

Verschillende banken bieden een speciale seniorenlening aan. Vaak is dit een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening leen je een vast bedrag. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Zo weet je precies van te voren waar je aan toe bent. 

 Lopende ambtenarenlening oversluiten

Heb je al een ambtenarenlening en ga je binnenkort met pensioen? Ook dan kun je via het Nederlands Krediet Collectief eenvoudig je lening oversluiten. 

Als je met pensioen gaat, dan veranderen de maandlasten niet automatisch van je lening. Je inkomen is echter na pensioendatum wel een stuk lager. Houd hier rekening mee en neem tijdig maatregelen om de lening (vroeg) tijdig te kunnen aflossen of om de lening om te zetten tegen een lagere rente. Zo bespaar je op je maandlasten en kun je de looptijd van je lening verkorten. 

Sluit nu je lening over

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang085 - 760 89 89
blog-35

Tips voor ambtenaren

07-09-2019

Doorlopend ambtenaren krediet

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 4 augustus

“Perfect en snel geregeld.”

heer Goossens

Bekijk alle 994 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.