Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor ambtenaren

16-08-2019

Geld lenen met een ambtenarenpensioen, hoe zit dat?

Geld lenen met een ambtenarenpensioen. Kan dat en nog belangrijker hoe gaat dat in zijn werk? Lees in dit blog meer over de mogelijkheden van lenen met een ambtenarenpensioen. 

Lenen met een ambtenarenpensioen

Lenen met een een ambtenarenpensioen kan, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Een pensioeninkomen geeft op zich niet minder zekerheid, maar wel speelt de leeftijd een belangrijke rol. Kredietverstrekkers hanteren namelijk een maximale leeftijd voor het aanvragen van een lening. Deze maximale leeftijd verschilt per kredietverstrekker. Onlangs is de maximale leeftijd verhoogd naar 74 jaar. Voorwaarde is wel dat je dan de lening aflost binnen 5 jaar.

Naast de hoogte van je inkomen en de maximale leeftijd zijn ook nog andere factoren van belang. Zoals de woonsituatie en je woonlasten maar ook je gezinssituatie en een negatieve BKR registratie. Als gepensioneerd ambtenaar kun je eenvoudig, verstandig, veilig en geheel online bij het Nederlands Krediet Collectief een lening afsluiten. Bij het Nederlands Krediet Collectief leen je zorgeloos geld tegen de laagste rente en de beste leenvoorwaarden.  Verantwoord geld lenen doe je via het Nederlands Krediet Collectief. 

 Vraag een offerte aan  

Seniorenlening afsluiten 

Verschillende banken bieden een speciale seniorenlening aan. Vaak is dit een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening leen je een vast bedrag. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Zo weet je precies van te voren waar je aan toe bent. 

 Lopende ambtenarenlening oversluiten

Heb je al een ambtenarenlening en ga je binnenkort met pensioen? Ook dan kun je via het Nederlands Krediet Collectief eenvoudig je lening oversluiten. 

Als je met pensioen gaat, dan veranderen de maandlasten niet automatisch van je lening. Je inkomen is echter na pensioendatum wel een stuk lager. Houd hier rekening mee en neem tijdig maatregelen om de lening (vroeg) tijdig te kunnen aflossen of om de lening om te zetten tegen een lagere rente. Zo bespaar je op je maandlasten en kun je de looptijd van je lening verkorten. 

Sluit nu je lening over

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang085 - 760 89 89
blog-35

Tips voor ambtenaren

07-09-2019

Doorlopend ambtenaren krediet

blog-30_1

Tips voor ambtenaren

07-09-2019

Goedkoop geld lenen met ambtenarensalaris

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.