Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Rente tips

17-04-2019

Tips voor rente

De rentes waren de afgelopen maanden vrij constant maar zijn inmiddels weer wat gestegen. Wat betekent dit voor je huidige lening of voor je nog af te sluiten lening(en)? Lees er meer over in dit blog. 

Stijging rente lening: wat betekent dit voor jou? 

De verwachting is dat de rente rond de zomer weer wat gaat stijgen. Heb je al een lening? Dan is het verstandig om op korte termijn je lening over te sluiten. Zo profiteer je van een lagere rente als je je lening oversluit naar een andere kredietverstrekker. 

Naast het rentevoordeel kun je je lening ook oversluiten om de looptijd van de lening korter te maken. Bij een kortere looptijd betaal je over een minder lange periode rente. Je lost sneller af, dus het bedrag waarover je rente betaalt daalt sneller. Bij een langere looptijd is het maandelijkse af te lossen bedrag lager. Maar uiteindelijk ben je toch duurder uit omdat je langer rente betaalt. Een lening met een korte looptijd is dus voordeliger.

Lening afsluiten: hoe zit het met de rente?  

Vergelijk altijd de rentetarieven voordat je een lening gaat afsluiten. 

Bij het Nederlands Krediet Collectief profiteer je van de laagste rente. Je sluit bij ons al een lening af tegen een vaste rente vanaf 3,6%. Vaak geldt dat het rentetarief lager wordt bij een hoger leenbedrag.

Rente tarief afhankelijk van je persoonlijke situatie

Als je een lening aanvraagt, maakt de kredietverstrekker van iedere aanvrager een risicoprofiel. Hierbij wordt gekeken naar je persoonlijke situatie:  je leeftijd, inkomenssituatie, kredietverleden, uitstaande kredieten, etc. Hoe lager het risico, des te scherper het rente tarief.

Heb je een eigen huis of auto? Dan is er sprake is van een onderpand en geldt er vaak een veel lager tarief dan bij een blanco krediet. Als je de lening gebruikt voor het financieren van je verbouwing of het aankopen of verbeteren van je eigen woning, dan is de betaalde rente in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar. 

Lening aanvragen: zo werkt het

Bij het Nederlands Krediet Collectief sluit je in 4 simpele stappen online een lening af. Je vraagt je lening aan in onze digitale omgeving waarin je lening aanvraag kunt doen: veilig, betrouwbaar en efficiënt. Zo beschik je op ieder moment over de juiste informatie.

Stap 1: Vraag je lening aan

Als je je lening hebt berekend, vraag je een offerte aan voor de door jouw gewenste lening.

Stap 2: Je ontvangt een offerte 

Wij toetsen je lening aanvraag. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je van ons digitaal een passende offerte.

Stap 3: Benodigde documenten aanleveren 

Je kunt online in een persoonlijke beveiligde omgeving, mijn NKC, alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Stap 4: Lening goedkeuren

Als je het lening voorstel uit de offerte hebt geaccepteerd, ontvang je binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.

Lening aanvragen 

 

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang085 - 760 89 89
blog-68

Rente tips

04-06-2019

Rente vergelijken loont!

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.