Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

13-12-2017

Fiscale wijziging restschuldfinanciering

Het is december; het eind van dit jaar is in zicht maar ook de start van het nieuwe. Het eind van 2017 betekent ook het eind van bepaalde regelingen. Regelingen die met ingang van 1 januari 2018 niet meer van toepassing zijn. De restschuldfinanciering is zo’n regeling die wijzigt*. Alleen dit jaar mag u nog de rente van uw restschuld voor 15 jaar fiscaal aftrekken. Verkoopt u uw huis in 2018 en staat uw huis onder water? De rentekosten zijn niet meer aftrekbaar voor de restschuldfinanciering.

Huis verkopen in 2017

Als het u lukt om dit jaar nog uw huis te verkopen dan mag u, als u met een restschuld blijft zitten na verkoop, de rentekosten van de restschuldfinanciering 15 jaar fiscaal aftrekken. Deze regeling was door de regering bedacht tijdens de crisis op de woningmarkt in 2012. De regeling zou een tijdelijk karakter krijgen en die periode loopt nu af. U profiteert alleen deze maand nog van deze mogelijkheid tot fiscale aftrek.

Huis verkopen in 2018

Uw huis verkopen in 2018 voor een bedrag lager dan de afgesloten hypotheek betekent: u heeft een restschuld en de rentekosten voor de financiering van deze schuld mag u niet meer aftrekken. Met ingang van het nieuwe jaar moet u een andere financiering regelen voor uw restschuld. Meefinancieren met de hypotheek voor de nieuwe woning is geen optie omdat het maximale hypotheekbedrag van 100% daar geen ruimte voor biedt. U zult de restschuld moeten betalen met spaargeld of u sluit een consumptief krediet af.

Restschuld financieren met een lening

U heeft zelf weinig invloed op wanneer uw huis wordt verkocht. Wij hebben de laagste rente van Nederland voor zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet. Want de restschuld op uw woning moet u aflossen.

De meeste mensen kiezen voor de restschuldfinanciering voor een persoonlijke lening vanwege de vaste rente en vaste looptijd. De rente staat momenteel historisch laag dus gedurende de hele looptijd profiteert u van dit gunstige lage rentetarief. Een looptijd tot 180 maanden is mogelijk voor een restschuldfinanciering als u kiest voor een persoonlijke lening.

Lening online afsluiten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Vraag online een lening aan via ons offerteformulier zodat u weet welk aanbod wij u kunnen doen. Heeft u al een restschuldfinanciering maar betaalt u een hoge rente? U kunt uiteraard ook uw bestaande lening kosteloos online naar ons oversluiten.

 *Uiteraard verandert niet alleen de regeling voor de restschuldfinanciering. Voor meer fiscaal gerelateerde wijzigingen wij u naar de site van de Belastingdienst.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.